Pau Gasol ott akar lenni az olimpián

Guillermo Hernangomez, Guillem Vives, Pau Gasol, Felipe Reyes, kosárlabda, spanyol kosárlabda-válogatott
FRANCE, Lille : (From L) Spain's center Guillermo Hernangomez, Spain's point guard Guillem Vives, Spain's center Pau Gasol and Spain's power forward Felipe Reyes celebrate after Spain defeated Lithuania during the final basketball match between Spain and Lithuania at the EuroBasket 2015 in Lille, northern France, on September 20, 2015. AFP PHOTO / PHILIPPE HUGUEN
Vágólapra másolva!
A spanyol kosárlabdázó, Pau Gasol bejelentette, hogy a Zika-járvány ellenére ott szeretne lenni az augusztusi, riói olimpián.
Vágólapra másolva!

A Chicago Bulls világbajnok, kétszeres olimpiai ezüstérmes centere május 30-án jelezte, hogy erősen gondolkodik a részvételen, a Marca című spanyol lap szombati számában viszont leszögezte, készen áll pályafutása negyedik olimpiájára.

Hozzátette, a Zika-járványt továbbra is súlyos problémának tartja, és úgy érzi, az ő feladata, hogy az emberekben tudatosítsa ezt.

Forrás: AFP/Philippe Huguen

A Zika-vírust egy trópusi szúnyogfajta terjeszti. A Zika-láz rövid és enyhe lefolyású betegség a legtöbb megfertőzöttnél, de súlyos születési rendellenességeket és magzati halált okozhat, ha az édesanya a terhessége idején fertőződik meg.

Európai kutatók csütörtökön bejelentették, hogy hatékony antitesteket fedeztek fel, amelyek képesek a Zika-vírus semlegesítésére, felfedezésük megnyitja az utat a magzatoknál agyi rendellenességet okozó vírus elleni oltóanyag kifejlesztése előtt.