Az olimpián és a paralimpián is elindul

Vágólapra másolva!
A szeptemberi paralimpia után az augusztusi olimpiára is indulási jogot szerzett az asztaliteniszező Melissa Tapper, aki ezzel Ausztrália történetének első olyan sportolója lett, aki mindkét eseményen részt vehet.
Vágólapra másolva!

A játékos a jobb karjában idegi rendellenességgel született, a paraversenyeken a 10-es sérültségi kategóriában versenyez, és a paralimpiára már korábban kijutott. A Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) hírlevele szerint a 26 éves Tapper elindult az ausztráliai Bendigóban rendezett óceániai olimpiai selejtezőn, és pénteken itt is kiharcolta a riói kvótát.

"Iszonyatosan ideges voltam a mai meccseim előtt. Annyira boldog és izgatott vagyok. Kifizetődött a kemény munka, az elkötelezettség és a sok támogatás, amit kaptam. Alig hiszem el, hogy része lettem az ausztrál sporttörténelemnek. Rio életre szóló élmény lesz.

- nyilatkozott a versenyző.

Believe - Melissa Tapper, Para-table Tennis

PREVIEW: Meet Melissa 'Milly' Tapper, the Para-table tennis star hungry to win gold in Rio and to become the first in her sport to qualify for both the Australian Paralympic and Olympic Teams.Click here to watch more: https://youtu.be/4DbnBRWW-3U#WeBelieve #7Paralympics Table Tennis Australia

Posted by Australian Paralympic Team on Tuesday, March 22, 2016

Tapperen kívül honfitársa, Jian Fang Lay is kvalifikálta magát az ötkarikás játékokra, így az ausztrálok csapatban is ott lehetnek majd a sportági viadalon.