Újabb riói kvóták a sportlövő Eb-ről

egri viktória
Győr, 2016. február 27. Egri Viktória a légpisztoly versenyszám döntője után a tízméteres olimpiai kvalifikációs sportlövő Európa-bajnokságon Győrben 2016. február 27-én. A sportoló a 8. helyen végzett és kvótát szerzett a riói nyári olimpiára. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Egri Viktória döntőbe jutott, és ezzel olimpiai kvótát szerzett női pisztolyban, a Nemes Adriennel és Csonka Zsófiával kiegészülő csapat pedig bronzérmet nyert szombaton a győri tízméteres sportlövő Európa-bajnokságon.
Vágólapra másolva!

A mindössze 19 éves Egri kiválóan célzott a 40 lövéses alapversenyében, melyet 385 körrel zárt, és a harmadik helyen került be a 11.30-kor kezdődő fináléba.

A KSI sportolójának mindez egyben riói kvalifikációt is ért, ugyanis a legjobb nyolc közé rajta kívül csupán egy olyan pisztolyos jutott be, akinek még nem volt kvótája, Győrben pedig ebben a számban is három ötkarikás részvétel talált gazdára.

Egri Viktória a légpisztoly versenyszám döntője után Forrás: MTI/Kovács Tamás

A másik két magyar közül Nemes Adrienn 378 körrel 14. lett, - a biztos riói induló - Csonka Zsófia pedig 371 körrel a 44. A magyar trió 1134 körrel szerzett bronzérmet az oroszok és a szerbek mögött.Egri a győri Eb harmadik hazai kvótása, összességében a nyolcadik magyar, aki riói indulási jogot nyert.