Olimpiai arany helyett az életéért küzd

Elliot Willis, Luke Patience, vitorlázás
British Luke Patience (R) and Elliot Willis celebrate after getting in the second place in the Men's 470 competition during the final day of Aquece Rio, the International Sailing Regatta 2014, as the first test event for the Rio 2016 Olympic and Paralympic Games at Guanabara bay in Rio de Janeiro, Brazil, on August 9, 2014. AFP PHOTO / YASUYOSHI CHIBA
Vágólapra másolva!
Bélrákot diagnosztizáltak Elliot Willisnél, a kétszeres világbajnok vitorlázó így minden bizonnyal nem lehet ott a riói nyári olimpián, noha a 470-es hajóosztályban Luke Patience párjaként aranyesélyesnek számított volna.
Vágólapra másolva!

A londoni játékokon Patience még Stuart Bithell oldalán nyert ezüstérmet a 470-es hajóosztályban, majd a veterán, kétszeres olimpiai második Joe Glanfielddel versenyzett, aki másfél éve jelentette be visszavonulását.

Így került képbe Elliot Willis, akivel kvalifikálták magukat a riói játékokra, és a szakértők szerint esélyesek lehettek volna az aranyéremre is.

Willisnél azonban bélrákot diagnosztizáltak az orvosok. "Megdöbbentett a hír. Még mindig nagyon szeretnék olimpiai bajnok lenni, de az egészségem az első. Megfogadom az orvosok tanácsait és ajánlásait, ők majd megtalálják a megfelelő kúrát a számomra" – nyilatkozta.

Elliot Willis és Luke Patience Forrás: AFP/Yasuyoshi Chiba

"Elliotnak azt kell tennie, ami a legjobb neki. Mindenben támogatni fogom, amiben csak tudom" – mondta Patience.

A brit szövetség bejelentette, hogy próbál segíteni Patience-nek az új partner megtalálásában, de reméli, hogy esetleg Willis is meggyógyul az olimpiáig. "A brit válogatott egy összetartó család, minden gondolatunkkal Elliottal vagyunk, és bízunk a gyors felépülésben" – áll a szövetség által kiadott közleményben.