Példátlan biztonsági intézkedések a téli olimpián

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Fotó: EPA
A Rice-Eccles stadiont is példátlan biztonsági intézkedésekkel védik a megnyitó idején

A sízők és edzőik hétfő este érkeztek meg Salt Lake Citybe, miután több órát várakoztak Minneapolisban - de ez nem érte őket váratlanul, ugyanis már Budapestről úgy indultak, hogy sokat kell majd várniuk a csatlakozásra -, és tegnap már kipróbálták a sípályákat is.

"Az olimpiai falu jó, Utah egyetem campusában vagyunk elszállásolva" - folytatta Pignitzky. "Elképesztő módon vigyáznak ránk, körbe kettős drótkerítést feszítettek ki és őrtornyokat állítottak fel. Fölöttünk helikopterek jelennek meg időnként, és a faluban rendőrök cirkálnak autókkal. De mégsem nyomasztó ez az egész, mert mindenki nagyon kedves itt, a személyzet, az önkéntesek, a rendőrök, még az őrtoronyban posztolók is, mind-mind mosolyog, már messziről üdvözöl, mintha húsz éve ismernénk egymást."

A biatlonosok és a sífutók már kiköltöztek a faluból, ugyanis ők a verseny helyszínén, Soldier Hollowban fognak lakni. A faluban naponta hat-hét ország lobogóját vonják fel ünnepélyes keretek között, a magyar zászló ma kerül sorra. A megnyitóünnepség magyar idő szerint szombat hajnalban kettőkor lesz, az ország minden részéből érkezett önkéntesek szorgalmasan gyakorolnak a ceremóniára.

Ajánlat:

Utah államba érkezett az olimpiai láng

Korábban:

Kósa Tamás