Pólósaink KO-val kezdtek

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Magyarország - Dél-Afrikai Köztársaság 21-2 (4-1, 3-0, 6-1, 8-0)
A magyar góldobók: Madaras, Ibolya, Petik, Vindisch, Binder 3-3, Hesz, Bárány 2-2, Varga, Steinmetz 1-1.

Legközelebb szombaton, Görögország ellen játszik Kovács István együttese.

Kevésbé voltak sikeresek a női tőrözők. A legtovább Mohamed Aida és Varga Katalin jutott. Mindketten a 16 között léptek pástra, de itt Vargát a kínai Liu szinte lelépte (15-2), Mohamed pedig a világ- és olimpiai bajnok olasz Vezzalitól kapott ki egy tussal, 7-6-ra.

Liu volt Knapek Edina legyőzője is egy fordulóval korábban (15-8), míg Varga Gabriella szintén a legjobb 32 között, az orosz Hakimovával szemben hagyta el vesztesen a pástot (15-14).

A csapatversenyre is nehéz mérkőzéseket jósolt Szabó Bence, a vívók vezetője: a kínaiak, az olaszok és az oroszok nagyon erősek. A férfi torna egyéni összetettben 36 versenyző közül Takács Árpád a 24. helyen áll, míg Gál Róbert ugrásban 9,4-gyel a hetedikként jutott a szerenkénti fináléba.

Úszásban Simon Jácint és Szűcs Tamás (100 m gyors) az előfutamából nem jutott tovább, s nem sikerült döntőbe kerülnie Bodor Richárdnak 200 m mellen.

A toronyugró Déri Eszter orvosi tanácsra feladta a versenyt, mivel az egyik kisérlete után háttal csapódott a vízbe.

Nem kísérte siker a teniszező Pákay Edit szereplését: háromjátszmás mérkőzésen egy mexikóitól kapott ki, vegyespárosban szlovén duó búcsúztatta a Pákay-Hámori kettőst.

Korábban:

Kínai aranyhalmozás az első napon

Lengyelé az első magyar érem