Lengyelé az első magyar érem az Universiadén

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A medál bronzváltozatából egy már van a magyar küldöttségnek: a műugró Lengyel Imre egy méteren lett harmadik, csak a favoritoknak számító kínaiak előzték meg.

- "Jó formában voltam, számítottam erre a helyezésre, bár erős volt a mezőny" - nyilatkozott a verseny után Lengyel.

A férfi tőrözők versenyében Marsi Márk a negyeddöntőig jutott, a 64-es táblán győzött a lengyel Mojski (15-8), a német Reichert (15-12) és a kubai Perojo (15-12) ellen is, majd a 8 között az a kínai Tung állította meg (11-15), aki csapatban ezüstérmes volt az olimpián. A másik magyar, Berjozkin Anton a 16 közé kerülésért 15-11-re kikapott az idei Európa-bajnok olasz Vannitól.

Az úszók közül Bodor Richárd 200 m mellen a kilencedik idővel (2:18,77 perc) a középdöntőbe került. A teniszezők versengésében Hámori Bence magabiztos (6:0, 6:0) győzelemmel kezdett. Férfi tornászcsapatunk a középmezőnyben végzett. A férfi asztaliteniszezők Hollandiától 3-0-ra, Katartól 3-2-re kaptak ki, s kiestek.

A csütörtökön tatamira lépő két magyar cselgáncsozó közül egyik sem bírt ellenfelével. A 100 kg-os Kosztolánczy György egyiptomi dzsúdóstól kapott ki. A +100 kg-osok között a junior Európa-bajnok Szilágyi László az első fordulóban erőnyerő volt, majd a japán Sodától vereséget szenvedett.

Az eredeti program szerint csütörtökön kellett volna medencébe szállnia a magyar vízilabda-válogatottnak a jugoszlávok ellen. Miután azonban a kanadaiak és a mexikóiak visszaléptek, a rendezők két hetes csoportot alakítottak ki, s megváltoztatták a programot. Az éremesélyes magyar pólósok pénteken délután a dél-afrikaiak ellen kezdenek, majd a görögök, a spanyolok, a brazilok, a dél-koreaiak és a jugoszlávok következnek.

Korábban:

Lengyel bronzérmes az Universiadén