Kikapott az Európa-bajnoktól a férfikézi-válogatott

Magyarország-Dánia olimpiai kézilabdamérkőzés, london 2012
Vágólapra másolva!
A magyar válogatott kiélezett mérkőzésen 27-25-re kikapott az Európa-bajnok dán csapattól a londoni olimpia férfikézilabda-tornájának első csoportfordulójában.
Vágólapra másolva!

A mérkőzés élő közvetítése

Eredmény, kézilabda, férfiak, B csoport, 1. forduló:
Dánia - Magyarország 27-25 (13-10)
Copper Box, 7500 néző
v: Lazaar, Reveret (franciák)
gól: Eggert 9/5, Knudsen 6, Hansem 4, Sondergaard 3, Mogensen 2, Nielsen 1, Markussen 1, Spellerberg 1, illetve Császár 8/1, Harsányi 4/2, Lékai 3, Mocsai 2, Nagy 2, Zubai 2, Iváncsik 1, Gulyás 1, Vadkerti 1, Schuch 1
hetesek: 4/3, illetve 5/5
kiállítások: 14, illetve 10 perc

Nagyon jól kezdtek a magyarok, Fazekas bravúrokat mutatott be a kapuban, Császár és Nagy jól mozgatta a társakat és eredményes volt, és a 17. percre úgy vezetett 8-5-re az együttes, hogy egy hetes is kimaradt.

Ulrik Wilbek ekkor időt kért, és kitalálhatott valami csodát, mert az addig tökéletesen működő - és Mocsai kapitány által is dicsért - védekezésbe egyre több hiba csúszott.

És nemcsak a balszélső Eggert Jensen vezette dán támadások váltak pontosabbá, de a védekezés is határozottabb lett, így az ellenfél 5-8-ról 12-9-re fordított.

Ez a 7-1-es széria azt jelentette, Dánia háromgólos előnnyel (13-10) mehetett pihenőre, a magyar szakvezetésnek ráadásul gondolkodnia kellett egyfajta váltáson is, Nagy László ugyanis már két kiállítással bírt.

Forrás: MTI/Kovács Tamás

Nézze meg a mérkőzés képeit!

A megoldás végül az lett, hogy átállt a csapat a kétirányítós játékra, Lékai és Császár nem is játszott rosszul, mint ahogy a jobbátlövőként pályára lépő Mocsai Tamás sem. A védelemből azonban hiányzott Nagy, akinek így csak az utolsó öt percben bizonyíthatott újra.

Fazekas kapott tíz perc pihenőt, visszaállásával feljavult a kapusteljesítmény, és az 52. percben már 23-21 volt a magyaroknak.

A hajrá azonban ugyanolyan lett, mint az első félidőben, amíg az utolsó hét percben csak két magyar találat született, addig a dánok hatszor voltak eredményesek, a hajrában pedig a két eladott labda megpecsételte sorsunkat.

Forrás: AFP/Javier Soriano

Nézze meg a mérkőzés képeit!

Dánia megérdemelten nyert 27-25-re, a magyar válogatott kedden 12.15-kor a nyitókörben tízgólos vereséggel indító dél-koreaiak ellen lépnek pályára.

Mocsai Lajos: "Komoly csatára számíthattunk, az is lett belőle. Az elején nagyon jól kézilabdáztunk, utána viszont lelassultunk, ráadásul Nagy Laci összeszedte a második kiállítását is. A második félidőben rendkívül harcos, küzdőképes volt a csapatunk, de két védekezési hiba és az emberhátrányok sora miatt vesztettünk."

Császár Gábor: "Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült pontot mentenünk. Pedig a végjátékban vezettünk is, de akkor hibáztunk, amikor nem szabadott volna. Nem játszottunk rosszul, ezért is kár érte, hogy nem sikerült még döntetlenre sem hozni a meccset. Köszönjük a nagyszerű szurkolótáborunk, hogy mindvégig támogatott bennünket."

Nagy László: "Mindenki várta a rajtot, nem voltunk megilletődve, jó meccset láthatott a közönség. Iszonyú erős a csoportunk. Még minden lehet, az elsődleges az, hogy negyeddöntőbe jussunk, és nem is a negyedik, hanem a harmadik helyen."


A csoport további mérkőzésein:
Horvátország - Koreai Köztársaság 31-21
Spanyolország - Szerbia 26-21

Az A csoportban:
Izland - Argentína 31-25 (15-14)
Svédország - Tunézia 28-21 (16-11)
Franciaország - Nagy-Britannia 44-15 (21-7)