Összekerültek a spanyolokkal a kézisek az olimpián

Vágólapra másolva!
Kisorsolták az olimpiai kézilabdatorna csoportjait a londoni Crystal Palace sportközpontban. A férfiak a spanyol, horvát, szerb, dán, dél-koreai ötös mellé kerültek, a nők nem jutottak ki.
Vágólapra másolva!

A magyar válogatott rendkívül nehéz csoportba került, a torna két könnyebben verhető csapata, a házigazda Nagy-Britannia, valamint Argentína egyaránt az A csoportba került. A spanyolok Pekingben bronzérmesek voltak, a horvátok negyedikek, előbbiek azóta vb-, utóbbiak Eb-bronzzal gazdagodtak. Szerbia és Dánia januárban Eb-döntőt játszott egymással.

"Szenzációs csoportba kerültünk, ezen az ágon nincs egyetlen gyengébb képességű csapat sem" - nyilatkozta az MTI-nek Mocsai Lajos szövetségi kapitány. "A spanyol, a dán és a horvát válogatott kiemelkedik a mezőnyből, s úgy gondolom, hogy a negyeddöntőt érő negyedik helyért a szerb, a koreai és a magyar csapat egyenlő feltétellel harcol. A magunk lehetőségeihez képest mindent megteszünk, hogy a hátralévő közel két hónapban a lehető legjobban felkészüljünk minden idők egyik legerősebb olimpiai tornájára."

Vetési Iván szövetségi elnök mindenki ellen ad esélyt: "Szinte mindegyik kalapból a nehezebb ellenfelet kaptuk. Fantasztikus eredmény volna a magyar csapattól a legjobb nyolc közé jutás, de jó felkészüléssel és megfelelő önbizalommal mindenki ellen van esélyünk. A spanyolok és a horvátok ellen az Európa-bajnokságon döntetlent játszottunk, a szerbekkel még találkozunk az olimpia előtt, de tavaly ősszel saját otthonukban sikerült legyőznünk őket, a koreaiak kellemetlen stílusára pedig a nyár folyamán fel tudunk készülni. A dánok nem véletlenül nyerték meg az Eb-t, ám emlékezzünk vissza a 2007-es világbajnokságra, amikor legyőztük őket! Megfelelő felkészüléssel, erőbeosztással és kis szerencsével a csoportban előkelő helyen is végezhetünk. Minden pontnak óriási jelentősége lesz, furcsa mód a mi águnkról továbbjutó válogatottak számára a negyeddöntő még könnyebb is lehet, mint a gyilkos csoportmeccsek."

A hatos csoportok első négy helyezettje jut a negyeddöntőbe, ahonnan egyenes kieséses rendszerben folytatódik a küzdelem.

A férfi torna beosztása:

A csoport: Franciaország, Svédország, Izland, Nagy-Britannia, Argentína, Tunézia
B csoport: Spanyolország, Horvátország, Magyarország, Szerbia, Dánia, Dél-Korea

A női torna beosztása:

A csoport: Montenegró, Oroszország, Horvátország, Nagy-Britannia, Brazília, Angola
B csoport: Norvégia, Spanyolország, Dánia, Franciaország, Svédország, Dél-Korea