Soha nem látott összefogás hozta a magyar dzsúdósikereket

Vágólapra másolva!
A hazai cselgáncsszövetség elnöke szerint a magyar dzsúdósok kis szerencsével minden idők legjobb szereplését is felül tudták volna múlni Londonban. Tóth László soha nem látott összefogást lát a mostani sikerek mögött, a szurkolók szeretetét a 2013-as budapesti vébéig szeretné megtartani, a riói olimpiától pedig fantasztikus eredményeket vár.
Vágólapra másolva!

"A nemzet kincseiből sokan a nemzet hőseivé váltak" - jellemezte a magyar cselgáncsozók teljesítményét a szövetség elnöke, Tóth László. "Ehhez kellett, hogy a dzsudótársadalom olyan mértékben fogott össze, amire soha nem volt példa, mindenkit magunk mögött tudtunk, ez az eltökéltség sugárzott a versenyzőkből is."

A vezető ezzel együtt nem volt teljesen elégedett. "Egy pici szerencsével húszéves álmunk teljesült volna, mert a barcelonai eredményt is felül tudtuk volna múlni."

Tóth László büszke arra, hogy sikereikkel be tudták indítani az egész magyar küldöttség olimpiai szereplést, és reméli, hogy jövőre is megmarad a szurkolóktól kapott szeretet. "A 2013-as vb rendezését éppen azért vállaltuk, mert bíztunk benne, hogy egy jól sikerült olimpia után a figyelem középpontjában leszünk. Ha pedig távolabbra tekintek, az utánpótlás-versenyzőink ismeretében azt mondhatom, hogy fantasztikus szereplés vár ránk a riói olimpián."

Az elnök minden idők egyik legnagyobb olimpiai dzsúdóversenyéről beszélt. "Látván, hogy a francia köztársasági elnök mennyire örült Karakas Hédi legyőzése után egy harmadik helynek, látván az angol miniszterelnök örömét egy ezüstnek, és Putyin örjöngését egy aranynál, a mi ezüstérmünk, bronzérmünk, két ötödik helyünk világraszóló eredmény."

A Nemzetközi Cselgáncsszövetség jelentése szerint túl sok bírói döntés és túl sok hosszabbítás volt az olimpián. Tóth László biztosra veszi, hogy lesz változtatás a szabályokban, de a részletekről csak annyit árult el, hogy a súlycsoportok elosztásában nem lesz változás, ami magyar szempontból kedvező. "Emellett Rióban várhatóan már csapatversenyt is rendeznek, nekünk mindkét nem esetében jó esélyünk lesz a legjobb nyolc közé kerülni."