Nicole Kidman tömör megjegyzése az olimpiáról

Vágólapra másolva!
A háttérbe húzódva szurkolják végig a londoni nyári játékokat a hírességek, meghagyva a rivaldafényt az idei nyár igazi sztárjainak. Mick Jagger, Bill Gates és Nicole Kidman is megjelent Londonban, utóbbi a nyitóünnepséget.
Vágólapra másolva!

Mick Jagger hétfőn toppant be az olimpiai stadionba, hogy szemezgessen egy kicsit az atlétikai számokból. A Rolling Stones frontemberét a londoni olimpiai szervezőbizottság elnökével, Sebastian Coe-val folytatott beszélgetése közben kapták lencsevégre a celebvadász lesifotósok. Jagger mellett más A-listás hírességek is tiszteletüket tették a nyári játékokon, ám a paparazzók legnagyobb bánatára mindegyikőjük igyekezett a háttérben maradni.

Vilmos herceg és felesége, Katalin cambridge-i hercegnő, valamint Harry herceg egészen megszállottan - az úszástól kezdve a vitorlásszámokon át szinte mindenhol - drukkolnak a brit olimpikonoknak. Condoleezza Rice volt amerikai külügyminisztert kedden fotózták le az olimpiai stadionban, míg a színésznő Susan Sarandon az olimpiai és világbajnok amerikai atlétával, Carl Lewisszal karöltve izgulta végig a hétfői férfi vízilabdameccset.

Bill Gates amerikai milliárdos egyebek között az asztalitenisz- és a strandröplabda-mérkőzéseken tette tiszteletét. Igazi megasztárokat azonban csak ritkán látni az olimpiai helyszíneken. Nicole Kidman ausztrál színésznő a nyitógálát ámulta végig, és hivatalos Facebook-oldalán röviden így jellemezte az eseményt: "Wow!". Paul McCartney, aki a Beatles együttes által jegyzett, Hey Jude című számmal zárta a nyitóünnepséget, több alkalommal is ellátogatott már az olimpiai stadionba és a pályakerékpáros csarnokba.

A lesifotósok magas koncentrációja miatt azonban a hírességek közül sokan csak távolról követik figyelemmel a játékokat, virtuális támogatást nyújtva kedvenceiknek. Samuel L. Jackson szinte az összes versenyszámot élőben kommentálja a Twitter mikroblogportálon, sziporkázó bejegyzésekkel gratulálva a győzteseknek.

Michael Phelps amerikai úszónak és honfitársának, a tornász Gabby Douglasnak mások mellett a rapper Lil Wayne és az amerikai first lady, Michelle Obama is gratulált, míg a 17 éves amerikai olimpiai aranyérmes úszót, Missy Franklint kedvenc előadója, Justin Bieber lepte meg egy személyre szóló Twitter-bejegyzéssel.

Max Clifford PR-guru szerint azonban a nyári játékok lezárultával a dolgok szép lassan visszatérnek a rendes kerékvágásba. Az újságok szerkesztői ugyanis "nem tudják minden héten megtölteni a lapokat az olimpikonokkal kapcsolatos hírekkel, mivel ezeknek a sportolóknak a jelentős része nem éli a nagy nyilvánosság előtt az életét."