Megijedt a célban ezüstérmes kajakozónk

Vágólapra másolva!
Kulifai Tamás nagyon örül a kajak négyessel 1000 méteren megnyert ezüstéremnek, főképp azért, mert a célba érkezéskor azt hitte, hogy csak a negyedik helyen végzett a hajó.
Vágólapra másolva!

Kati néni puszija hajtotta Kammerert

"Kihajtottuk magunkból teljesen a maximumot, ez ennyire volt most elég" - nyilatkozta az [origo]-nak a 23 éves Kulifai Tamás, aki Tóth Dáviddal, Pauman Dániellel és a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltánnal kiegészülve lett második a londoni olimpián.

Kulifai szerint a négyes teljesen fel volt készítve, és ment egy tökéletes pályát. "Jól beosztottuk az erőnket, hiszen csak a futam végére fáradtunk el, és ez volt a kulcs."

A tavaly K-2 500 méteren vb-t nyert kajakos a végén nem tudta, hányadik lett a hajó. "Perifériából láttam, hogy megyünk fel az ausztrálokra, de a végén nagyon megijedtem, mert kinéztem oldalra, és csak negyediknek láttam magunkat. Ezért is tudtam ennyire örülni az ezüstnek, nem is gondoltam arra, hogy ez csak egy második hely. Ez egy nagyon jó eredmény nekünk ilyen fiatalon."

Úgy véli, a három szakág (női kajak, férfi kajak, kenu) váltakozva éri el a sikereket, de most úgy néz ki, hogy kettő is sikeres az olimpián. "Nekünk pedig kellett pár év, hogy felzárkózzunk a felnőtt mezőnybe, mert nem megy ez mindenkinek olyan könnyen egyik évről a másikra. Az a tervünk, hogy megvessük a lábunkat a felnőttek között."