Az olimpia legjobb dumái

Vágólapra másolva!
A londoni olimpia nem csupán a fantasztikus küzdelmekről marad emlékezetes, a résztvevők számos érdekes interjút is adtak. Az APA osztrák hírügynökség összegyűjtötte az olimpiai aranyköpéseket, mi még megtoldottuk néhány magyarral. 
Vágólapra másolva!

Suryani Mohamed Taibi malajziai sportlövő, aki várandósan versenyzett: "A baba nagyon nyugodt volt, csak három-négy rúgást éreztem."

Kobe Bryant, az amerikai férfi kosárlabda-válogatott sztárja: "Ha nincs meg az arany, nem léphetünk többé amerikai földre."

Christopher Mohr, az Angol Kézilabda Szövetség elnöke a férfi válogatott franciáktól elszenvedett 44-15-ös veresége után: "Kikaptunk huszonkilenc góllal, hat évvel ezelőtt hetven gól lett volna a különbség."

Siggi Heinrich, az Eurosport német nyelvű csatornájának kommentátora az ugrásban a szőnyeg mellé érkező tornászról, Marija Paszekáról: "Az orosz valahol a kávézóban ért földet."

Marija Sarapova orosz teniszcsillag, az olimpiai falu éttermében tett látogatása után: "Az egyik legnagyobb hiba volt, amit elkövethettem. Nem is tudtam enni, csak kifelé menet felkaptam egy narancslevet. Néha kicsit naiv vagyok, rosszul mérem fel a sikereimmel járó népszerűségem mértékét."

Serena Williams, a női tenisztorna amerikai győztese: "Szeretem az ékszereket, de ez az aranyérem mindegyiknél jobban tetszik."

Miho Boskovic, horvát vízilabdázó: "Ez itt nem balett."

Christina Obergföll német gerelyhajítónő a családalapításról párjával, a korábbi gerelyhajítóval, Boris Henryval: "A gyermekünk alighanem gerellyel a kezében jön világra."

Usain Bolt háromszoros aranyérmes jamaicai sprinter a 200 méteres síkfutás megnyerése után a sajtótájékoztatón: "Én most legenda vagyok, csodáljatok, és vigyétek el a híremet a hazátokba! Különben nem adok nektek több interjút."

Robert Harting, a férfi diszkoszvetés német aranyérmese, aki a sikere után elveszítette az akkreditációs kártyáját, és egy gyorsvasút ülésén aludt éjszaka: "A jó sportoló az éjszakai életben is a legjobbak közé tartozik."

Bradley Wiggins aranyérmes brit kerékpáros a közönség lelkesedéséről: "Most már tudom, mit érezhetett a Beatles."

Hamadou Djibo Issaka nigeri evezős a versenye előtt: "Semmi gond, tudok úszni."

Pauman Dániel a kajaknégyes ezüstje utáni érzéseiről: "Olyan, mintha egy kád Nutellában ülnék."

A aranyérmes Kozák Danuta az 500 méteres taktikájáról: "Úgy gondoltam, hogy nem nézelődök, inkább nyomok egy fúrót, és meglátjuk, mire lesz elég."

Berki Krisztián arról, hogy Hidvégi Vid már Louis Smith gyakorlata végén tudta, hogy Berki olimpiai bajnok: "Szólhatott volna nekem is."

Gyurta Dániel edzője, Széles Sándor így ünnepelte tanítványa győzelmét: "Gyorsan megittunk egy kis sört. 4,7 másodperc kellett hozzá, de akkor már le volt nyelve."