A Madárfészek sorsára juthat a londoni Olimpiai Stadion

Vágólapra másolva!
Bár néhány futballcsapat szívesen birtokba venné, egyelőre nem tudni, mi lesz a sorsa a londoni Olimpiai Stadionnak. Sam Allardyce, a West Ham United labdarúgócsapatának menedzsere szerint, ha csak atlétikaverseny színhelye lesz, akkor könnyen a pekingi Madárfészek sorsára juthat.
Vágólapra másolva!

A West Ham labdarúgócsapatának menedzsere, Sam Allardyce szerint a londoni Olimpiai Stadion pillanatok alatt az enyészeté lehet, ha nem találnak neki gazdát. A Premier League-be frissen feljutott klub korábban már jelezte, szívesen áttenné oda a székhelyét az Upton Parkból, de ugyanilyen tervekkel előállt a Tottenham, illetve a jelenleg harmadosztályú Leyton Orient is.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

"Ha a stadiont csak atlétikára szeretnék használni, akkor legközelebb a 2017-es világbajnokság idején lesz telt ház. Körül kell nézni, hogy mi lett az utóbbi éven nagy stadionjaival, az athénival, vagy a pekingi Madárfészekkel" - nyilatkozta a Timesnak.

A 2008-as olimpiára épült, 90 ezer fős stadion, a Madárfészek évek óta kihasználatlan, csak idegenforgalmi jelentőséggel bír: 1500 forintnak megfelelő jüanért bárki megnézheti a létesítményt.

Forrás: AFP/Franck Fife

Kattintson a további képekért!

"Az Olimpiai Park fantasztikus, de nem hagyhatjuk, hogy tönkre menjen. Ha egy olyan klub, mint a komoly szurkolói bázissal rendelkező, történelmi West Ham nem mehetne oda, akkor a hely hosszú ideig üresen állna. megértem azt is, hogy szurkolóink egy része nem távozna az Upton Parkból, de meg kell érteniük, ez egy hihetetlen előlelépés lenne a klubnak" - mondta Allardyce.