Másnak is szét van szakadva a combja - Joó nem akarta feladni

Vágólapra másolva!
Sérülése ellenére nem volt kérdés, hogy folytatja-e a küzdelmeket Joó Abigél, aki a 78 kg-os cselgáncsozók között a bronzmeccsen kikapott, így az ötödik helyen végzett a londoni olimpián.
Vágólapra másolva!

"A testsúlyomat nem bírta el a jobb lábam, pedig ez elég fontos a dobásaimnál" - mondta Joó Abigél, aki a negyeddöntőben szenvedett térdsérülést. "Amikor megkérdezték, hogy kiállok-e, mondtam, hogy persze, hogy kiállok, pedig akkor még annyira fájt a lábam, hogy megmozdítani sem tudtam. Az orvos azt mondta, hogy a porc sérült, s ha küzdök, akkor se lesz rosszabb. Kaptam rá egy szép kötést, meg fájdalomcsillapítót. Más is küzdött már így, Hédinek is szét van szakadva a combja."

Az 57 kg-os Karakas Hedvig szintén sérülten cselgáncsozva lett ötödik Londonban.

Pánczél Gábor edző szerint a tavaly világ- és Európa-bajnok francia Audrey Tcheumeo elleni bronzmeccsen is volt esélye tanítványának. "Már az előző mérkőzés is egy csoda volt, most ugyanúgy álltunk oda. Volt egy apró taktikai oka, hogy nem sikerült eldobni a franciát, vékonyabb volt ugyanis a ruhája, így lecsúszott róla a fogás. De a dzsúdó ilyen, egészséges emberek is a hátukra esnek."