Tizenkét és fél kilós aranyrudakért hajtanak a malájok az olimpián

Vágólapra másolva!
Óriási értékű nyereménnyel motiválják a malajziai tollaslabdázókat Londonban, akik az ország első olimpiai aranyérméért hajtanak.
Vágólapra másolva!

Malajzia egyik leggazdagabb aranybánya-tulajdonosa szokatlan prémiumot ajánlott fel a londoni olimpiára készülő tollaslabdázóknak. Andrew Kam minden olyan versenyzőnek, aki arannyal tér haza a játékokról, egy 12 és fél kilós aranyrudat adományoz.

"Szeretnék egy kis kihívást a csapat tagjainak, mindenkire, aki aranyérmet hoz haza Malajziába, egy kétmillió ringgitet érő aranyrúd vár. Járjon arany az aranyért!" - fogalmazott Andrew Kam. A maláj fizetőeszközről átszámolva a rudak értéke 146 millió forintot tesz ki.

A győztes tollasozók további jutalomra is számíthatnak, miután Malajziában a kormány 1 millió ringgitet fizet az első helyen végző olimpikonoknak.

Malajzia eddig még soha nem szerzett aranyérmet az olimpiákon, jelenleg a férfi tollaslabda-világranglistán második helyen álló Lee Chong Wei a legesélyesebb erre, aki Pekingben ezüstérmet szerzett. Ő azonban úgy nyilatkozott, még nem épült fel teljesen bokasérüléséből, így nem biztos, hogy csúcsformában lesz Londonban.