Vágólapra másolva!
Luiz Mano Menezes, az olimpiára készülő brazil fociválogatott kapitánya szerint öt csapat esélyes a torna megnyerésére: a sajátja mellett a spanyolt, a mexikóit, az uruguayit és a házigazda briteket tartja képesnek erre.
Vágólapra másolva!

"Néhány csapat kiemelkedik a mezőnyből" - mondta Menezes. "Ám láthattuk az idei Európa-bajnokságon, hogy a favorit hollandok még a csoportjukból sem jutottak tovább. A pályán kell bizonyítani a spanyoloknak, a mexikóiaknak, az uruguayiaknak, a briteknek és nekünk is."

Menezes megemlítette még, hogy a Brazil Labdarúgó Szövetség és a szurkolók elvárása is az: a válogatott végre nyerje meg a futballtornát, már csak azért is, mert erre korábban nem volt példa.

"Ez a fajta nyomás nem feltétlenül rossz. Minden attól függ, hogyan kezeljük. Nem tudjuk most megnyerni a múltban elszalasztott aranyérmeket, de mindent megteszünk azért, hogy ezúttal sikerüljön" - mondta az ötvenéves szakember.

Szerdán Luis Milla, a Menezes által kiemelt spanyolok szakvezetője elmondta, nem tartja győzelemre esélyesnek saját csapatát, mert az nem hasonlítható az Európa- és világbajnok felnőtt válogatotthoz.

Az olimpiai focitornán 23 éven aluli játékosok szerepelhetnek, de válogatottanként három túlkoros is nevezhető.

Az olimpiai férfi labdarúgótorna csoportbeosztása:
A csoport: Egyesült Arab Emírségek, Uruguay, Szenegál, Nagy-Britannia
B csoport: Mexikó, Koreai Köztársaság, Svájc, Gabon
C csoport: Fehéroroszország, Új-Zéland, Brazília, Egyiptom
D csoport: Spanyolország, Japán, Honduras, Marokkó