Karakasnak bronzmeccset ért az aranypont

Vágólapra másolva!
Az 57 kg-os Karakas Hedvig megverte orosz ellenfelét a vigaszágon, így a bronzéremért küzdhet a londoni olimpia cselgáncstornáján. A magyar versenyző lábfájással küzdve hozta a mai meccseit, elmondása szerint az utolsó találkozón ez fokozódott.
Vágólapra másolva!

A 22 éves, vb-bronzérmes dzsúdós két győzelem és egy bírói döntéssel elvesztett negyeddöntő után a vigaszágon a tavaly Eb-harmadik Irina Zablugyinával találkozott. Kettejük párharcában az orosz eddig 4-2-re vezetett.

A vigaszági meccsen két perc akció nélküli dulakodás után Karakas került először pontközelbe, már befogta ellenfele karját, de átfordítania nem sikerült. Két perc 18 mp volt hátra, amikor a magyar cselgáncsozót megintették. Továbbra sem sikerült egyik versenyzőnek sem támadást indítania, bár öt mp-cel a vége előtt, egy földharcban megint Karakasnak volt esélye megnyerni a meccset.

Következett az első értékelt akcióig tartó, háromperces hosszabbítás, amelyből még fél perc sem telt el, amikor Karakas egy jukót érő dobással eldöntötte az összecsapást. "Jól esett ez a dobás! A kondimmal sosem volt probléma, most sem hagyott cserben, ez mindig nagy fegyverem volt" - nyilatkozott Karakas arról, hogy egymás után második meccse a hosszabbításban dőlt el. "A lábam továbbra is fáj, sőt fokozódik a fájdalom, de nem foglalkozom vele, próbálom kiiktatni."

"Tizenkilencre lapot húztunk, és bejött" - mondta Illés Sándor, Karakas edzője. "Ha megkapja második intését, akkor eldőlt volna a találkozó. De fordított, ami nem kis dolog."

Karakas győzelmével a harmadik helyért harcolhat, ellenfele az Eb-harmadik francia Automne Pavia lesz, aki az elődöntőben a világbajnok japán Macumoto Kaoritól kapott ki.