Ilyés bennragadt a kézis keretben, Iváncsik Tamás lemaradt az olimpiáról

Vágólapra másolva!
Az előzetesen leadotthoz képest nem változott az egy hét múlva kezdődő londoni olimpián szereplő magyar férfi kézilabda-válogatott kerete.
Vágólapra másolva!

Mocsai Lajos szövetségi kapitány pénteken bejelentette, hogy a felkészülési mérkőzéseken mutatott teljesítmények alapján nincs oka, hogy változtasson eredeti, másfél hete leadott listáján.

Ez azt jelenti, hogy a bokatöréséből felépülő Ilyés Ferenc bennragadt a csapatban, a térdműtét után ismét formába lendülő Iváncsik Tamás viszont nem lett kerettag.

Egyetlen kérdés maradt: Laluska Balázs tartalék marad-e, vagy bekerül a 14 fős alapcsapatba. A szakvezető a címvédő és világbajnok franciák elleni, vasárnapi tesztmérkőzés után dönti el, hogy cserél-e. Ha Laluska bekerül az alapemberek közé, akkor valamelyik szélső lesz a hivatalos tartalék.

"Az olimpiai keret kijelölése mindig nehéz és nagy felelősséggel járó feladat. A dolgunkat megnehezítették a sérülések és a rehabilitációs időszakok okozta bizonytalanságok" - mondta Mocsai Lajos az elutazás előtti utolsó sajtótájékoztatón. "A mostani keret óriási kihívás előtt áll, igazi halálcsoportba kerültünk a januári Eb első négy helyezettje és az olimpiákon mindig roppant erős Dél-Korea társaságában. Nehezebb hatosba nem is sorolhattak volna minket."

"Az olimpiai és világbajnok ellen megnézzük, hogy a védelmet vagy a támadójátékok kell-e erősíteni. Arról nem is beszélve, hogy közbejöhet még egy sajnálatos sérülés is" - tette hozzá a kapitány, akinek hivatalosan az olimpia megnyitójáig van ideje változtatni.

A keret 15 fővel szombaton indul Londonba Franciaország érintésével.

A magyar férfiválogatott olimpiai kerete:
Kapusok: Fazekas Nándor (MKB Veszprém), Mikler Roland (Pick Szeged)
Jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB Veszprém), Harsányi Gergely (Grundfos Tatabánya)
Jobbátlövők: Mocsai Tamás (Hannover), Nagy László (FC Barcelona)
Irányítók: Császár Gábor (MKB Veszprém), Lékai Máté (Celje)
Beállók: Schuch Timuzsin (MKB Veszprém), Zubai Szabolcs (Pick Szeged)
Balátlövők: Ilyés Ferenc (MKB Veszprém), Perez Carlos (MKB Veszprém)
Balszélső: Iváncsik Gergő (MKB Veszprém), Vadkerti Attila (Pick Szeged)
Tartalék: Laluska Balázs (MKB Veszprém)

Az itthon maradók - Liszkai Szilveszter és Tatai Péter kapusok, valamint Szöllősi Szabolcs, Iváncsik Tamás, Putics Barna, Nagy Kornél és Ancsin Gábor mezőnyjátékosok - közül az olimpia alatt sérülés vagy speciális körülmény esetén kapus bármikor, egy mezőnyjátékos pedig a csoportmérkőzések idején becserélhető.