Hosszú nagy dilemma elé állította magát

Vágólapra másolva!
Mind a két magyar induló bejutott a legjobb 16 közé a 200 méteres női vegyes úszásban a londoni olimpián, Hosszú Katinka a negyedik, Verrasztó Evelyn a nyolcadik időt úszta hétfő délelőtt. Hosszú még magát is meglepte a remek időeredményével, és most az a nagy kérdés, hogy melyiket válassza a 200 vegyes és a 200 pillangó közül.
Vágólapra másolva!

Verrasztó két váltóban is úszik, ezek mellett a 200 vegyes az egyetlen egyéni száma, úgyhogy érthető módon odatette magát, harmadik lett a futamában. Az úszás után úgy nyilatkozott, a pillangó és a hát elég erős volt, de hozzátette, neki így kéne úsznia. "Az a baj, hogy az erős kezdés után nem bírom a mellet, és 22 évesen már nem fogok megtanulni jól úszni mellen" - mondta Verrasztó, akit aztán az egyik magyar újságíró figyelmeztetett tréfásan arra, hogy elnézte a korát, mert már elmúlt 23.

Verrasztó 2008-ban elképesztően balszerencsés volt, az elődöntőben századra ugyanannyit úszott, mint a japán Kitagava Aszami, így szétúszás döntött a döntőről, ez pedig ázsiai ellenfelének sikerült jobban. Most azt mondta, bár azért úszik, hogy nyerjen, a gyengébb mellúszása miatt a döntőnek is örülne, majd azt fejtegette, reméli, nem nyolcadik lett. "Persze, hogy nyolcadik lettem, jobb lenne, ha este jött volna össze ez a helyezés" - bosszankodott egy sort, miután meglátta az eredményt, de a rosszkedv csak pillanatnyi volt, végül mosolyogva vonult be az öltözőbe.

Hosszú Katinka is vidámnak tűnt, ami érthető is, mivel a 2:10.68 perces idejével megközelítette a szuperdressz nélküli legjobbját 200 vegyesen. "Sokkal jobban érzem magam, mint a 400 vegyes után, az úszás is jobban esett. Az edzőm, Dave Salo azt mondta, ha a 400 vegyesre nem voltam eléggé rápihenve, akkor a 200 vegyes lesz a számom, mire mondtam neki, hogy kedden a 200 pillangó is vár rám. A délutáni középdöntő után fogjuk eldönteni, hogy melyiké legyen a prioritás, mert ha sikerül becsúszni az elődöntőben 2:10 alá 200 vegyesen, akkor komoly dilemma előtt állok majd."

Hosszú a 2009-es római vébén mindkét számban bronzérmet nyert, vagyis mindkettő fekszik neki, a gond csak az, hogy a kedd esti programban alig negyed óra van a két döntő között.