Hajszálon múlt Karakas négy közé jutása

Vágólapra másolva!
Karakas Hedvig bírói döntéssel kikapott a román Corina Caprioriutól, így a vigaszágon folytatja szereplését a cselgáncstorna női 57 kg-os súlycsoportjában a londoni olimpián.
Vágólapra másolva!

A 2009-ben vb-bronzérmes újpesti dzsúdós az ötperces alapidőben és a háromperces ráadásban is aktívabbnak tűnt, ugyanakkor egyetlen akciót sem sikerült végigvinnie. Európa-bajnok riválisa ugyan ritkábban próbálkozott, de ő kétszer is nagyon közel volt a pontszerzéshez. A hosszabbítást követően két bíró a románt látta jobbnak, egy a magyart, így előbbi jutott az elődöntőbe.

Forrás: AFP/Johannes Eisele
Silva és Karakas, a galériáért kattintson a képre!

Karakas a spanyol Concepcion Bellorin legyőzése után a nyolc közé jutásért már jóval nehezebb ellenféllel, a világbajnoki ezüstérmes brazil Rafaela Silvával találkozott. A játékidő felénél Silva ugyan végigvitt egy dobást, amiért a vezetőbíró vazarit ítélt, de a zsűri jelezte, hogy visszanézik a jelenetet.

A tanácskozás vége az lett, hogy szabálytalan lábra fogásért 2:51 perccel a vége előtt leléptették a brazilt. Silva sírva fakadt a döntéstől, Karakas vigasztalta. A vigaszágon az orosz Irina Zabludinával találkozik, ha azt az összecsapást megnyeri, a bronzéremért dzsúdózhat.