Fogyasztás közben ingerültebb - Deák Bárdos ki nem hagyná a Diósgyőr-Újpest rangadót

Vágólapra másolva!
Nagy erővel készül a londoni olimpiára Deák Bárdos Mihály, az Európa-bajnok, hatszoros vb-ezüstérmes kötöttfogású birkózónak még nyolc kilót kell leadnia a rajtig, de bevallotta, nem szeret fogyni.
Vágólapra másolva!

"Kicsit tompa vagyok, de nincs semmilyen problémám. Élem az általam jól megszokott, élsportolókra jellemző normális életemet és nem zárkózom be a négy fal közé, mert ennek semmi értelme nem lenne" - nyilatkozta Deák Bárdos Mihály a Borsod Online-nak.

A birkózó jelenleg 128 kg súlyú, miután a kötöttfogásúak 120 kilós súlycsoportjában lép szőnyegre, Londonig nyolc kilót kellene leadnia.

"Fogyasztani senki nem szeret: ez a művelet óriási önuralmat igényel, ezért akár kegyetlen dolognak is nevezhetem. Ilyenkor ingerültebb is vagyok a szokásostól és jobb, ha senki nem szól hozzám" - mondta.

Nagyon sok doppingellenőrzésen esett át az utóbbi időben, volt, hogy szerdán megvizsgálták, de csütörtökön megint ellenőrizték. De azt mondja, nagyon elővigyázatos, senkitől semmit nem fogad el.

"Csak bontatlan, előttem kinyitott üdítőt, vagy ásványvizet fogyasztok, így kizárom azt, hogy bárki tiltott szert juttasson a szervezetembe."

Elmondta, szorít a kedvező sorsolásért és a felszabadult birkózásért, de az olimpiáig még hazamegy a tatai edzőtáborból Miskolcra és ott lesz a július 27-i, Diósgyőr-Újpest NB I-es nyitányon, azt a világ minden kincséért sem hajlandó kihagyni.