Federer beszólt Nadalnak

Vágólapra másolva!
Egy órán át váratott hétszáz újságírót Roger Federer a csütörtök esti sajtótájékoztatóján. A svájci szupersztár jóban van ugyan a tornától visszalépő Rafael Nadallal, de nem őt hívná fel a problémáival.
Vágólapra másolva!

Odamondott egyet Roger Federer az olimpiai tenisztornától sérülés miatt visszalépő címvédőnek, Rafael Nadalnak: "Nagyon meglepett, hogy nem jött el Londonba, nem csak én döbbentem meg, az egész versenynek nagy csapás ez. Nem tudom, valóban a térdével van-e gond, vagy csak a felkészülése nem sikerült jól."

Nadallal ugyanakkor személyesen nem beszélt: "Nem telefonáltunk egymásnak, jóban vagyunk, de nem annyira, hogy engem hívjon fel a gondjaival. Én sem hívnám fel őt."

Négy éve Pekingben Nadal nyert egyesben, de Federer is olimpiai bajnoknak mondhatja magát, mivel párosban győzött Stanislas Wawrinkával.

"Ha végiggondolom, nincs nagy nyomás rajtam, mert van már olimpiai bajnoki címem. Persze szeretnék nyerni egyesben is, de ha nem sikerül, az sem tragédia, még ott lehetek akár a következő olimpián is" - jelentette ki Federer.