Fekve már nem tud lőni a nyolcadik hónapban járó olimpikon

Vágólapra másolva!
Hason fekve már nem tudna lőni Nur Suryani Mohamed Taibi malajziai sportlövő, aki nyolc hónapos terhesen vesz részt az olimpián. Tízméteres távon viszont versenyezni fog, a babával meg majd megbeszéli a dolgot.
Vágólapra másolva!

Az olimpia harmadik napján versenyez tíz méteres távon, majd hamarosan indul is haza Nur Suryani Mohamed Taibi malajziai sportlövő. Igaz, volna még egy az ötvenméteres versenye jövő szombaton, ahova szintén kvalifikálta magát, azt azonban kihagyja. Egyfelől sürgeti hazája repülőtársaságának szabályzata, másrészt ebben a számban fekve kell lőni, neki azonban ez már nem megy.

A 29 éves Nur Suryani Mohamed Taibi ugyanis szeptemberre várja első gyereke megszületését, azaz nyolc hónapos terhesen lép be a lőállásba. A Daily Mail beszámolója szerint a versenyző szerdán érkezett Londonba, rendőr férje kíséretében. Mint mondja, párjától minden támogatást megkapott, ellentétben barátaikkal, illetve a maláj olimpiai bizottsággal. Utóbbinál kételyeiket hangoztatták, mondván: talán nem feltétlenül a legszerencsésebb, hogy egy olyan sportágban, ahol minden rezdülés megakadályozhatja a versenyzőt a tökéletes koncentrációban, egy a terhessége 34. hetében lévő asszony induljon.

Forrás: Getty Images/Lars Baron

Ő maga azonban biztosnak tűnik a dolgában. "A verseny előtt majd beszélek a babával, és megkérem, 75 percre legyen nyugodt, és ne rugdosson" - jelentette ki már tavasszal, amikor a világ megtudta, milyen kuriózumra számíthat az olimpián. Az orvosok szintén nem aggódnak, szerintük a baba jól van, semmi sem fenyegeti. Az anyát is csak annyi, hogy netán nem tud hazautazni. A maláj légitársaság ugyanis csak terhességük 35. hetéig enged fel gyereket váró nőket gépek fedélzetére, így a sportolónak ezért is kell sietnie.

A 2010-ben Nemzetközösségi tákékokat nyerő Nur Suryani Mohamed Taibi jelenleg 47. világranglistán, a dél-kelet-ázsiai bajnokságon pedig 10 és 50 méteren is győzött. Ha Londonban győzne, nem ő lenne az első gyereket váró nő, aki olimpiai aranyat szerez. Ez először 1920-ban, a téli játékokon fordult elő, amikor Magda Julin svéd műkorcsolyázó győzött terhesen.