Érmet nyerhet a magyar kéziválogatott az olimpián - vélik a legyőzött franciák

Vágólapra másolva!
A franciák szövetségi kapitánya, Claude Onesta szerint dobogóra állhat a magyar férfikézilabda-válogatott az olimpián, a korábban a világ legjobbjának is megválasztott Nikola Karabatic pedig visszavágna a vereségért Londonban.
Vágólapra másolva!

Szenzációs játékkal verte a kéziválogatott az olimpiai és vb-címvédőt

"Még csak egy hónapja dolgozunk együtt, és ne felejtsük el, hogy egy nagyon erős csapattal játszottunk, szerintem a magyarok éremesélyesek a londoni olimpián" - mondta a Le Figaro francia lapnak Claude Onesta, az olimpiai és világbajnok csapat szövetségi kapitánya, miután felkészülési mérkőzésen a magyarok 23-22-ra győztek idegenben.

"Nem történt komolyabb baj, már csak azért sem, mert megkértem a játékosokat, hogy bizonyos szituációkban ne kockáztassanak egy héttel az olimpia előtt. Ugyanakkor ez a vereség jó figyelmeztetés volt, pláne azért, mert izgalmas csatában kaptunk ki egy góllal, az olimpián is lesznek ilyen szoros végjátékok."

A franciák egyik világsztárja, a vasárnap négy gólt szerző Nikola Karabatic szerint a második félidő elején mutatott lagymatag játék miatt kaptak ki. "Rosszul jöttünk ki az öltözőből, folytatnunk kellett volna azt, amit az első félidőben játszottunk, nem véletlenül vezettünk a szünetben három góllal, de nagyobb előnyt is összeszedhettünk volna. Persze egy jó magyar csapattól kaptunk ki, de ez a vereség még nem jelenti azt, hogy Londonban is kikapunk majd, ha egymással játszunk."

Forrás: MTI/Kovács Anikó
Karabaticnak meggyűlt a baja Nagy Lászlóékkal

A magyarok utoljára húsz éve, 1992. június 17-én tudtak győzni a franciák otthonában, akkor a barcelonai játékok előtti előolimpián, Montpellier-ben 27-24-re nyertek, a barcelonai olimpián a hetedik helyen végzett a csapat.

A mostani találkozó elején jobbak voltak a házigazdák, vezettek már 11-6-ra is, a végjáték azonban a magyaroké volt: Császár 20 másodperccel a vége előtt dobta a győztes találatot, a végén pedig Fazekas tolta fölé Narcisse bombáját.

"Sajnos megint rosszul kezdtünk, de utána összeállt a csapat. Szép eredményt értünk el, de ezt nem szabad túlértékelni, és le kell vonni a tanulságokat. A rajtig van még időnk, szeretnénk ezt hasznosan tölteni" - mondta az MTI-nek Mocsai Lajos szövetségi kapitány.

A csapat hétfőn erőnléti edzésen vesz részt még Dunkerque-ben, majd kedden a Csatorna-alagúton átbuszozik a kevesebb mint 200 kilométerre fekvő Londonba, ahol még aznap este tesztmeccset játszik a brit válogatottal.

Az olimpián az első meccs az Európa-bajnok dánok ellen lesz vasárnap este.