Bestresszelt, majd elkenődött a legszebb magyar olimpikon

Böczögő Dorina tornász bemelegít a 2012-es londoni nyári olimpia női tornaversenyének selejtezője előtt
Vágólapra másolva!
"A gerenda előtt nagyon izgultam, már a várakozásnál bestresszeltem, de igazából nem tudom az okát. "Ez látszott is a gyakorlaton, nem sikerült túl jól" - értékelte selejtezőbeli teljesítményt Böczögő Dorina. Az olimpia egyetlen magyar női tornászának nem sikerült döntőbe jutnia.
Vágólapra másolva!

Böczögő fenékre huppant az ugrás után

Csak a szatyorízű hús nem jön be a legszebb magyar olimpikonnak

"A talajjal elégedett vagyok és a felemáskorláttal is, de az ugrás teljesen elment, ugyanígy volt az Eb-n is. El vagyok keseredve, mert az lett volna a célom, hogy négy hibátlan gyakorlatot mutassak be, helyette kettő sikerült. Négy éve Pekingben kevesebbet rontottam" - idézte a Nemzeti Sport szavazásán a legszebb magyar olimpikonnak választott Böczögőt a Magyar Torna Szövetség közleménye.

A tornász edzője, Petrovszky Pál sem szépítette a képet. "A gerenda előtt rettentően izgult Dodó, szinte oxigén nélkül ment fel, ez látszott is agyakorlatán. A talaj és a korlát jól sikerült, az ugrás viszont katasztrófa volt. El vagyok keseredve, úgy érzem, fejben nem tudott igazából teljesíteni."

Később kiderült, Böczögő sem egyéni összetettben, sem ugrásban nem juthat be döntőbe. A szerenkénti döntőkben minden szeren a legjobb nyolc, az egyéni összetett fináléjában a legjobb 24 tornász szerepelhet.