Babos 67 perc alatt felülmúlta ellenfelét

Vágólapra másolva!
Babos Tímea két sima játszmában nyert a kazah Galina Voszkobojeva ellen a londoni olimpia tenisztornájának vasárnapi játéknapján, ezzel bejutott a második fordulóba, a legjobb 32 közé. A férfiaknál a második helyen kiemelt szerb Novak Djokovic és a hazai közönség előtt szereplő Andy Murray is továbbjutott.
Vágólapra másolva!

Eredmény, női egyes, 1. forduló (a 32 közé jutásért):
Babos Tímea - Voszkobojeva (kazah) 6:4, 6:2

A mérkőzés, amely az esőzés miatt csúszással kezdődött, majd az első szett után újra félbeszakadt, összességében 1 óra 7 percig tartott.

A világranglistán 66. helyezett Babos a második esőszünet előtt megnyerte a nyitó szettet, majd miután újra elkezdődött a játék 5:2-re elhúzott, két meccslabdához jutott és már az elsőt értékesítette.

"Kivételesen jól jött, hogy az elmúlt napokban a szokásosnál kevesebbet tudtunk gyakorolni" - idézi Babost az a közlemény, amelyet a játékos menedzsmentje adott ki.

"Nagyon jól éreztem magam a pályán, lazán és felszabadultan teniszeztem. Jó hatással van rám az itteni hangulat, hogy biztatjuk egymást, szurkolunk a másiknak. A mai meccsen jókor jött az esőszünet, bár nem ilyen hosszan. Az első szett vége felé kezdett feljönni az ellenfelem, de a folytatásban nekem kedvezett, hogy picit csúszósabb volt a fű. Most sokkal jobban érzem a játékot, mint néhány hete a wimbledoni Grand Slam-verseny alatt. A hangulat is feldob, és sokat segített, hogy két hétig az Egyesült Államokban készülhettem. Úgy játszottam mérkőzéseket, hogy a szokásosnál sokkal kisebb volt a tét. Az ottani játék sokat hozzátett a jelenlegi formámhoz."

Babos a második fordulóban a cseh Petra Cetkovska és a hetedik helyen kiemelt német összecsapásának győztesével játszik. Kerber jelenleg a hetedik a világranglistán.

További eredmények, 1. forduló (a 32 közé jutásért), nők:
Sarapova (orosz, 3.) - Peer (izraeli) 6:2, 6:0
Tatisvili (grúz) - Vogt (liechtensteini) 6:2, 6:0
Svedova (kazah) - Halep (román) 6:4, 6:2
Görges (német) - A. Radwanska (lengyel, 2.) 7:5, 6:7 (5-7), 6:4

férfiak:
Djokovic (szerb, 2.) - Fognini (olasz) 6:7 (7-9), 6:2, 6:2
Murray (brit, 3.) - Wawrinka (svájci) 6:3, 6:3
Ferrer (spanyol, 4.) - Pospisil (kanadai) 6:4, 6:4
Tsonga (francia, 5.) - Bellucci (brazil) 6:7 (5-7), 6:4, 6:4
Nisikori (japán, 15.) - Tomic (ausztrál) 7:6 (7-4), 7:6 (7-4)
Nieminen (finn) - Devvarman (indiai) 6:3, 6:1