A világbajnok legyőzte a Kemény-csapatot a Margitszigeten

Kemény Dénes,  szövetségi kapitány
Vágólapra másolva!
Bár az utolsó percben kettős előnyben támadhatott az egyenlítésért, végül egygólos vereséget szenvedett az olaszoktól magyar férfivízilabda-válogatott a margitszigeti torna második körében. A világbajnok az első napon kikapott Ausztráliától, Kemény Dénes csapata ellen azonban szinte végig vezetett, és elsősorban remeklő kapusának köszönhetően megérdemelt győzelmet aratott.
Vágólapra másolva!

Olaszország - Magyarország 10-9 (3-2, 5-5, 2-1, 0-1)
a magyar góldobók: Kiss G. 3, Madaras 2, Hárai, Biros, Varga Dénes, Kásás 1-1
A torna másik hétfői mérkőzésén:
Spanyolország-Ausztrália 7-7 (3-2, 1-1, 2-1, 1-3)

Mire jók a stresszes vereségek a vízilabda-válogatottnak?

Az olimpiára készülő férfivízilabda-válogatott sűrű programjában sorra játszotta a meccseket legnagyobb riválisai ellen, ezek során az olaszokkal eddig egyszer csapott össze, és a cosenzai találkozót 10-8-ra megnyerte.

Az olaszok meglepetésre az ausztrálok elleni 10-9-es vereséggel kezdték a margitszigeti tornát, és a magyarok ellen is gyorsan hátrányba kerültek Kiss Gergely gólja után.

Az olimpiai címvédő azonban ekkor vezetett utoljára a meccsen, zsinórban három olasz gól következett. A második harmadban beindult a magyar gólgyártás is, de az olaszok diktálták a tempót, a mieink rendre csak egyenlíteni tudtak az 5-5-ös részeredményt hozó negyedben.

A folytatásban Kásásnak hiába sikerült újra egyenlítenie, 8-8 után Tempesti egyre több bravúrt mutatott be, és sokáig csak az olaszok tudtak betalálni (8-10).

Az utolsó negyedben hiába kapta sorra az emberelőnyöket a Kemény-csapat, nem tudta őket gólra váltani elsősorban az olasz kapus remeklése miatt.

Egészen a hajráig kellett várnia a hazai közönségnek az újabb magyar találatra, amikor Madaras végre a hálóba lőtt az egyik előny végén. A túloldalon az olasz előnyt sikerült kivédekeznie Kásáséknak, így az egyenlítésért támadhattak az utolsó percben, de hiába állítottak ki két olaszt, Biros lövésére megint odaért Tempesti.

Az olaszok vasárnapi veresége miatt körbeverés esetén még így is tornagyőztes lehet a magyar csapat, mely kedden az ausztrálok ellen játszik.