Négy magyar aranyérem lesz Londonban

Vágólapra másolva!
A többek között pénzügyi befektetésekkel foglalkozó Goldman Sachs számítása szerint a magyar csapat négy aranyérmet nyer majd a londoni olimpián.
Vágólapra másolva!

Az 1869-ben alapított, pénzügyi befektetésekkel foglalkozó Goldman Sachs egy 48 oldalas elemzést készített a két hét múlva kezdődő londoni olimpia pénzügyi és gazdasági mutatóiról.

A cég elemzői azt is megpróbálták kiokoskodni, melyik ország hány aranyérmet nyer majd Londonban, amihez a korábbi játékokon nyújtott teljesítmény és a gazdasági helyzet adta az alapot. A számításnál olyan tényezőket vettek figyelembe, mint a makro- és mikrogazdasági mutatók vagy a politikai stabilitás.

A Goldman Sachs jóslata alapján az Egyesült Államok 37, Kína 33, Nagy-Britannia 30, Oroszország 25, Ausztrália 15 aranyérmet nyer majd Londonban. A magyar csapatnak a pekinginél eggyel több, azaz négy aranyérmet hoztak ki, amellyel a táblázat alapján kazahokkal és a lengyelekkel lennénk holtversenyben.

A Goldman szerint a magyar csapat összesen tizenegy éremmel tér majd haza Londonból, és ezzel az éremtáblázat 20. helyen végez majd. Ebben a rangsorban is az USA zárt az élen (108 érem), Kínát (98) és Oroszországot (74) megelőzve, de előbbi kettőnek kevesebbet érmet hozott ki a számítás, mint amennyit négy éve szereztek.

Az [origo] is próbálta megtippelgetni énekesekkel, edzőkkel, politikusokkal, hogy mi lesz Londonban, az éremkalkulátort itt találja.