Tizenhármat vert a románokra a férfipóló-válogatott

Vágólapra másolva!
A londoni olimpiai felkészülés keretében szerdán vívott és 14-7-es hazai sikert hozó békéscsabai barátságos mérkőzés után csütörtökön, Szolnokon csapott össze a magyar férfivízilabda-válogatott Románia legjobbjaival, és ezúttal 13 góllal nyert.
Vágólapra másolva!

Eredmény:
Magyarország - Románia 19-6 (6-2, 3-1, 5-2, 5-1)
a magyar góldobók:
Kiss G., Varga Dénes 3-3, Kásás, Varga T., Kis G. 2-2, Katonás, Madaras, Vámos, Szivós, Steinmetz Á., Biros, Varga Dániel 1-1

Az olimpián egy csoportban szereplő két együttes újabb találkozóján Kásás Tamás váratlan lövésével szerzett vezetést Kemény Dénes olimpiai bajnoki címvédő legénysége, majd Varga Dénes fejezett be tapsot érdemlően egy megúszást (2-0).

Emberelőnyből szépítettek a vendégek a játékrész közepén, utána viszont megint magyar gólok következtek: előbb Kiss Gergely balja villant, majd centerből Kis Gábor talált be (4-1).

Katonás Gergő pontos pattintására válaszolt ugyan a rivális, ötméteresből azonban az első szünetre a duplázó Kiss visszaállította a négygólos különbséget (6-2) a Kovács István irányította román válogatottal szemben.

A folytatásban 6-3-at követően emberelőnyből Kásás megszerezte második találatát, Varga Dénes hasonlóképpen járt el, csak éppen ő ravasz ejtéshez folyamodott, majd - még a nagyszünet előtt - Madaras Norbert zúdította a labdát távolról a bal felső sarokba (9-3).

Egyformán hat az öt elleni játékból született meg a harmadik negyedben a tizedik és a tizenegyedik magyar találat: először Vámos Márton éles szögből is biztos kézzel lőtt a hálóba, majd - első triplázóként - Kiss értékesítette a fórt (11-3).

Román gól után Szivós Márton vette be a jobb alsó sarkot (12-4), majd, egy újabb román találatot követően, Steinmetz Ádám centerezett pontosan, Varga Tamás pedig büntetőből alakította 14-5-re az állást.

A befejező nyolc percből csaknem kettő pergett le, amikor emberelőnyből a csapatkapitány Biros Péter tízre növelte az előnyt (15-5). Varga Tamás kapáslövése is a kapuban kötött ki, amivel 16-6 lett, a hajrában Kis Gábor akciógólja után Varga Dénes ötméterese következett, majd a báty, a magyar játékosok közül tizenkettedikként eredményes Varga Dániel zárta le a meccset, beállítva a 19-6-os végeredményt.