Kínát legyőzve búcsúztatta egykori kapusát a nőipóló-válogatott

Vágólapra másolva!
A magyar nőivízilabda-válogatott két góllal nyert a szintén olimpiai résztvevő kínai együttes ellen a tatabányai előkészületi mérkőzésen, így győzelemmel búcsúztatta el egykori kapusát, a több mint 150-szeres válogatott Soós Ildikót.
Vágólapra másolva!

Eredmény:
Magyarország - Kína 10-8 (1-2, 5-4, 3-2, 1-0)
a magyar góldobók:
Szücs 2, Drávucz 2, Bujka 2, Czigány 1, Antal 1, Kisteleki 1, Keszthelyi 1

A pénteken Magyarországra érkezett világbajnoki ezüstérmes kínai válogatott és a januári Európa-bajnokságon bronzérmes magyar csapat szakvezetői annak ellenére összehozták a barátságos találkozót, hogy a két együttes azonos csoportban szerepel az olimpián.

A tatabányai tesztmérkőzésen 6-6-ig fej-fej mellett haladt a két gárda, utána azonban 8-6-ra megugrottak Drávucz Ritáék, és végül is biztosan győztek. A siker elsősorban az emberelőnyök jó kihasználásának volt köszönhető, továbbá annak, hogy Bolonyai Flóra nagyon jól védett.

A mérkőzésen búcsúzott el hivatalosan Soós Ildikó, a tatabányai születésű és ott is élő, több mint 150-szeres válogatott kapus, aki legutóbb a 2008-as pekingi olimpián szerepelt a nemzeti együttesben.

A keddig együtt készülő két válogatott hétfőn este, 19.30-tól újabb hivatalos mérkőzést játszik egymással a margitszigeti Hajós-uszodában.