Veszélyben a magyar triatlonos kvóták

Vágólapra másolva!
Nem szerepeltek jól a magyar versenyzők a mexikói Huatulcóban rendezett triatlon Világkupa-futamon, s így az olimpiai rangsorban jelenleg egyetlen férfi sincs kvótát érő helyen. Rendes Csaba 31., Vanek Ákos 33., Tóth Tamás pedig 39. lett.
Vágólapra másolva!

Az ötkarikás rangsorban 1081 ponttal Vanek áll a legelőrébb 89. pozíciójával, azonban az utolsó londoni indulási jog birtokosa jelenleg 1253 ponttal a 79. belga Peter Croes. Vanek helyzete ugyanakkor korántsem reménytelen, ugyanis a köztük lévők közül csupán egy olyan van, a 86. helyen álló dél-afrikai Erdhard Wolfaardt (1164), aki a kvótaszerzés szempontjából számít, ugyanis a többiek az egy nemzetből indítható maximális versenyzők számának szabálya miatt kiesnek.

A nőknél Vanek Margit 22. helyen ért célba Huatulcóban. A londoni rangsorban Kovács Zsófia 2082 ponttal 54., s az ő helye szinte biztosnak tűnik. Vanek 1902 ponttal 62., ezzel jelenleg az utolsóelőtti kvótás pozíció az övé.

A triatlonosoknak még két pontszerző versenye lesz a ranglistazárás előtt: most hétvégén San Diegóban és május 26-27-én Madridban.