Vb-éremért bokszol az állva maradt két magyar

Vágólapra másolva!
A kínai Csinhuangtaóban rendezett olimpiai kvalifikációs ökölvívó-világbajnokság ötödik napján leléptetéssel szenvedett vereséget az 54 kilós Némedi-Varga Csilla, már csak Nagy Tímea (81 kg) és Szatmári Petra (+81 kg) szerezhet érmet.
Vágólapra másolva!

A kínai Csinhuangtaóban folytatódott az olimpiai kvalifikációs női ökölvívó világbajnokság, ahol három súlycsoportban küzdenek (51 kg, 60 kg, 75 kg) az olimpiai részvételi jogokért a hölgyek. Sajnos hamar kiderült, egyetlenegy magyar női ökölvívó sem lehet ott Londonban a sportág olimpiai debütálásán, ugyanis Ancsin Katalin, Szabó Beáta és Kovács Mária is idő előtt búcsúzott a küzdelmektől.

A világbajnokság ötödik napján egyetlen magyar lépett szorítóba. A korábbi vb-bronzérmes Némedi-Varga Csilla (54 kg) az olasz Terry Gordini ellen bokszolt, és a magyar lányt a harmadik menetben ellenfele 13:4-es vezetésénél leléptették, így kiesett, és nem jutott be a legjobb nyolc közé.

A tízfős magyar csapatból már csak ketten vannak versenyben, igaz, mindketten a szerdai programban kezdik meg a szereplésüket, méghozzá azonnal a legjobb négy közé jutásért mérkőznek.

A 81 kilós Nagy Tímea, akit a második helyen emeltek ki a szervezők, az indiai Jenny Lalremliani ellen lép szorítóba, míg a +81 kilóban induló Szatmári Petra ellenfele az orosz Irina Sinetskaja lesz. Sikerük esetén már mindketten érmesek lennének.