Fazekasnak nincs csapata, ezért tudta megverni Janicsékat

Vágólapra másolva!
A szegedi olimpiai válogatón kajak egyes 500 méteren második helyen végzett Fazekas Krisztina szerint annak köszönheti, hogy megverte nevesebb ellenfeleit, hogy nincs csapata, így nem kell senkihez alkalmazkodnia. Kovács Katalin kikapott, de boldog, a győztes Kozák Danuta pedig annak örül, hogy minden összejött neki.
Vágólapra másolva!

Az első válogatón Kozák Danuta győzött a tavaly még amerikai színekben versenyző Fazekas Krisztina előtt, így ők ketten döntik el a jövő hétvégi duisburgi Világkupán, hogy melyikük indul a londoni olimpián. A vert mezőnyben végzett Kovács Katalin, Csipes Tamara, Douchev-Janics Natasa és Benedek Dalma is.

"Az olimpiai program szerint versenyeztünk, ennek megfelelően próbáltam beosztani az erőmet, azaz tartalékolni a délutáni fináléra. Bár a tökéletes véleményem szerint nem létezik, ebben a döntőben minden összejött, hihetetlenül boldog vagyok, hogy utazhatok Duisburgba, ahol természetesen újra nyerni szeretnék" - mondta Kozák Danuta, akivel Fazekas Krisztina tudta csak tartani a lépést a szegedi első válogatón.

"Tavaly már a világkupákon és a világbajnokságon is voltak jó eredményeim, amelyek meggyőztek arról, hogy érdemes folytatnom" - mondta Fazekas. "Férjemmel, Rami Zurral ketten készülünk Kaliforniában, nincs csapat mögöttem, ami jó, mert az én igényeimhez mérve tudjuk összeállítani az edzésprogramot, nem kell máshoz alkalmazkodnom. Most az egész nap az elképzeléseim szerint alakult, de Duisburgra egy kicsit át kell gondolni azt, hogyan osszam be az erőmet, mert mindenképpen szeretnék Danának visszavágni."

Kovács Katalin ezúttal síró-nevető harmadik lett, hiszen könyöksérülése miatt élete legnehezebb alapozó időszakán van túl, néhány héttel ezelőtt még nem hitte volna, hogy ilyen eredményre lesz képes ebben a rendkívül erős mezőnyben.

"Azt hiszem, mindannyian nagyon vártuk ezt a napot, és nagyon boldog vagyok ezzel a harmadik hellyel. Nehéz volt felállnom a sérülésből, nehéz volt megélnem az elmúlt fél évet, de ez az eredmény azt bizonyítja, hogy újra jó úton haladok" - mondta Kovács Katalin.