Hatodik olimpiájára készül a brit íjász

Vágólapra másolva!
Alison Williamson sorozatban hatodik nyári olimpiáján vesz részt, miután bekerült a brit nőiíjász-csapatba. A sportoló 2004-ben egyéniben bronzérmet szerzett.
Vágólapra másolva!

Alison Williamson lesz a harmadik olyan brit sportoló, aki sorozatban hatodik olimpiáján vehet részt. A 40 éves íjász az utolsó pillanatban került be a csapatba, és Naomi Folkard és Amy Oliver társaként a csapatversenyben segíthet a minél jobb eredmény elérésében.

"Hihetetlenül büszke vagyok erre az eredményre, érdemes volt ennyi áldozatot hozni, és keményen dolgozni éveken át" - nyilatkozta.
Williamson 1992-ben, Barcelonában szerepelt először olimpián, ott nyolcadik lett egyéniben, 1996-ban tizedikként, 2000-ben kilencedikként zárt,

2004-ben pedig bronzérmet szerzett, a brit csapattal pedig 12. lett. Legutóbb Pekingben csapatban szerepelt jobban, éppn csak lemaradva a dobogóról 4., míg egyéniben a 17. lett.

Korábban rajta kívül csak a gerelyhajító Tessa Sanderson (1976-1996) és a vívó Bill Hoskyns (1956-1976) tudott zsinórban hat olimpián szerepelni a brit sportolók közül.