Centiken múlhatnak a kajakos kvóták

Vágólapra másolva!
Négy számban, férfi K-1 1000, K-2 200, C-1 200 és C-2 1000 méteren indul magyar egység május 16-17-én a poznani olimpiai pótkvalifikációs versenyen. Párosban csak a győzelem, egyesben az első két hely ér kvótát.
Vágólapra másolva!

A tavalyi szegedi világbajnokságon a lehetséges 18-ból 14 olimpiai kvótát szerzett meg a magyar kajak-kenu válogatott. Már zsebben van a maximális hat női kajakos, valamint hét férfi kajakos és egy kenus indulási jog, a fennmaradó egy férfi kajakos, illetve három kenus kvóta megszerzésére pedig szerdán és csütörtökön Lengyelországban lesz lehetőség.

"Az év egyik legfontosabb erőfelmérője következik, hiszen a poznani szereplésünk befolyásolja későbbi londoni terveinket is. Az egész felkészülési programot úgy állítottuk össze, hogy Lengyelországban esélyünk legyen a hiányzó kvóták begyűjtésére. Szerencsés volt a hétvégi szegedi válogató abból a szempontból, hogy magabiztos sikert arattak a győztesek, így nem lehet kétséges, hogy pillanatnyilag az a legjobb magyar egység, amelyik Poznanba utazik" - mondta Storcz Botond szövetségi kapitány.

"Bármelyik európai ország egysége indulhat a pótkvalifikációs versenyen, amelyik a tavalyi vébén az adott számban nem szerzett kvótát. Párosban az első hely, az egyes számokban az első kettő ér olimpiai indulási jogot, ami azt feltételezi, hogy óriási csaták lesznek. Biztos vagyok benne, hogy a sprint számokban például centiméterek döntenek majd" - folytatta a kapitány.

C-2 1000 méteren Korisánszky Péter és Dávid áll rajthoz, K-2 200 méteren a Sík Márton, Beé István egység, K-1 1000 méteren Pauman Dániel, C-1 200-on pedig Horváth Gábor.