Négy magyar pingpongos közelebb Londonhoz

Vágólapra másolva!
Lovas Petra, Pattantyús Ádám és Zwickl Dániel után a negyedik magyar, Kosiba Dániel is kiharcolta a továbbjutást a viadal második szakaszába, azaz a legjobb 32 közé az asztaliteniszezők európai olimpiai selejtezőjén, Luxembourgban.
Vágólapra másolva!

Kosiba csütörtöki utolsó csoportmeccsén a világranglistán nála 123 hellyel előkelőbben rangsorolt lengyel Daniel Górakot verte meg nagy csatában, hét szettben, s így a körbeverések után a második helyen került tovább. A második szakasz sorsolását este tartják, a küzdelem pénteken folytatódik. A tornán mindkét nemnél 11-11 indulási jogot osztanak ki a nyári, londoni játékokra.

Eredmények, férfiak:
P csoport:
Kosiba Dániel - Daniel Górak (lengyel) 4-3

C csoport:
Pattantyús Ádám - Lubomir Pistej (szlovák) 4-0

A csoport végeredménye:
1. (és továbbjutott) Marcos Freitas (portugál) 6 pont
2. (és továbbjutott) Pattantyús 5
3. Pistej 4
4. Aleksandr Smirnov (észt) 3

I csoport:
Zwickl Dániel - Kou Lei (ukrán) 4-3

A csoport végeredménye:
1. (és továbbjutott) Joao Monteiro (portugál) 6
2. (és továbbjutott) Zwickl 5
3. Kuo Lei 4, 4. Lauric Jean (belga) 3

nők:
F csoport:
Lovas Petra - Joanna Parker (brit) 4-0

Lovas a hármas csoport első helyezettjeként jutott tovább.

Szerdán és csütörtökön, a verseny első szakaszában mindkét nemnél 16 csoportban körmérkőzést vívtak egymással a játékosok. A csoportok első két-két helyezettje jutott a második szakaszba, ahol a négy, egyenként nyolcfős csoportban egyenes kieséses minitornát rendeznek, s ezek győztesei pénteken estére már kvótások lesznek.

Szombaton újabb minitornák következnek - négy, egyenként hétfős csoportban, ahol az előző szakasz döntőinek vesztesei csak a legjobb négy között kapcsolódnak be -, s újabb négy győztest avatnak, egyben további négy londoni induló személyére derül fény. A fennmaradó három kvótáról vasárnap, a zárónapon születik döntés: 16 játékos kieséses rendszerben küzd majd, s a harmadik helyért is rendeznek mérkőzést.