Csötönyi az irreális hazai hátszélről és a hiányzó 120 százalékról

Vágólapra másolva!
Az egyetlen olimpiai kvótát sem hozó trabzoni ökölvívó-selejtező után Csötönyi Sándor a kvalifikációs rendszert és a bíráskodást hibáztatta. A hazai szövetség elnöke szerint ennek ellenére a magyar bokszolók nem foghatják külső körülményekre a trabzoni eredményt.
Vágólapra másolva!

"Ilyen helyzetben nem kereshetjük semmilyen külső körülményben a hibákat, nem hivatkozhatunk semmire" - hangsúlyozta a szövetség által küldött interjúban Csötönyi. "El kell fogadni, hogy most 120 százalékot kellett volna produkálnia a bokszolóinknak, ám csak százra voltak képesek, ami jelen esetben erre az eredményre volt elég."

Ugyanakkor arra panaszkodott, hogy a kvalifikációs rendszer nem kedvez a kis országoknak. "Ennek ellenére a hét versenyzőnk hét győzelmet és ugyanennyi vereséget szenvedett el, öt bokszolónk bekerült a negyeddöntőbe, ketten érmet szereztek, viszont olimpiai kvótát senki sem szerzett."

Csötönyi szerint a pontozók végig irreális arányban segítették a törököket. "Azért árulkodó lehet az az adat, hogy a bakui kvalifikációs világbajnokságon egyetlen bokszolójuk sem szerzett kvótát, míg most Trabzonban, egy nagyon erős mezőnyben tíz súlycsoportból négyet megnyertek, és összesen hat olimpiai kvalifikációs helyet szereztek. Higgyék el nekem, nem lettek hirtelen ennyivel jobbak. Az már csak és kizárólag a mi, illetve Kalucza Norbert peche volt, hogy a finálékban éppen az a török kapott csak ki, akinek Norbi kvótájához mindenképpen nyernie kellett volna."