Harcba szállt a magyar tévénézőkért az MKSZ-elnök

Vágólapra másolva!
A Magyar Kézilabda Szövetség elnöke, Vetési Iván nyílt levelet írt az április 6-8-a közötti, svédországi férfi olimpiai selejtező televíziós közvetítési jogait értékesítő társaságnak. Az MKSZ első embere azt szeretné elérni, hogy minél több magyar szurkoló láthassa az összecsapásokat, és jelezte, az lenne a legjobb, ha a közvetítési jog egy országos lefedettségű tévécsatornához kerülne.
Vágólapra másolva!

"Magyarországon a kézilabda rendkívül népszerű, a januári férfi Európa-bajnokság mérkőzéseit például több millió néző követte a televízióban. A tornát a magyar nemzeti televízió sugározta hazánkban. A selejtezőig még majdnem egy hónap van hátra, de Magyarországon már most hatalmas az érdeklődés az esemény iránt. Sajnos Svédország nagyon messze van hazánktól, így a helyszíni szurkolást csak nagyon kevesen engedhetik meg maguknak (a szerbiai Eb-re több ezer szurkoló kísérte el a válogatottat), vagyis tovább nő a televíziós közvetítés jelentősége" - írta Vetési a PITCH International és Al Jazeera társaságnak.

A Magyar Kézilabda Szövetség elnöke szerint a magyar szurkolók izgatottan várják a döntést, hiszen a csak abban az esetben láthatják az olimpiai selejtezőt, amennyiben a közvetítési jogot egy országos lefedettségű csatorna nyeri el.

"Jól tudjuk persze, hogy a szabadpiaci versenyben a 'pénz beszél' elve érvényesül, de ezúttal talán az sem mellékes szempont, hogy mit diktál a sportág, illetve a tv-nézők érdeke. Reméljük, hogy a Magyarországra szóló közvetítési jog odaítélésekor figyelembe veszik a fentieket" - áll a levélben.

A göteborgi férfi olimpiai selejtező programja:
Április 6., péntek:
14.45: Magyarország-Macedónia
17.00: Svédország-Brazília

Április 7., szombat:
13.45: Brazília-Magyarország
16.00: Macedónia-Svédország

Április 8., vasárnap:
14.45: Brazília-Macedónia
17.00: Svédország-Magyarország

A körmérkőzéses torna első két helyezettje vehet részt a londoni olimpián.