Döbbenetesnek nevezte idejét a vissszatérő olimpiai bajnok úszó

Vágólapra másolva!
Hivatalosan tavaly júniusban tért vissza a versenymedencébe, de csak most úszott kiemelkedően jó időt az olimpiai bajnok Libby Trickett, aki az ausztrál válogatott tagjaként ott akar lenni a nyári játékokon.
Vágólapra másolva!

A 27 éves sportoló, aki 2009-ben vonult vissza, az újrakezdést követően pénteken, Sydneyben 100 m gyorson teljesített több mint ígéretesen, amikor is 54,87 másodperc alatt ért célba Új-Dél-Wales bajnokságán, a szám egyik előfutamában.

"Egyáltalán nem számítottam rá, hogy ilyen jól sikerül majd az úszás, mondhatom, még számomra is döbbenetes ez az időeredmény, különösen annak fényében, hogy szűk egy éve még csak 1:02 percnél tartottam. Ez bő egy hónappal az olimpiai válogatóversenyünk előtt roppant biztató" - lelkendezett újságíróknak nyilatkozva Trickett, aki férjhez menetele előtt, 2007-ig Libby Lentonként szerepelt.

Trickett 100 méter gyorson korábban több ízben világcsúcstartó is volt, utolsó alkalommal 2008 márciusában állított fel rekordot, akkor 52,88 másodperccel. Az olimpiákon egy ezüst és két bronz mellett három aranyérmet nyert: utóbbiak közül az elsőt 2004-ben, Athénban a 4x100 méteres gyorsváltóval szerezte, majd 2008-ban, Pekingben a vegyesváltó tagjaként, egyéniben pedig 100 m pillangón lett ötkarikás bajnok. Normál - vagyis 50 méteres - medencében világbajnoki címekből is jócskán gyűjtött: 2005-ben, Montrealban háromszor, 2007-ben, Melbourne-ben ötször állhatott fel a dobogó tetejére az eredményhirdetéskor.