Böczögő egyéni összetett döntőbe jutna az olimpián

Vágólapra másolva!
Egyéni összetettben a döntőbe jutás a célja, ugrásban pedig javulni akar még Böczögő Dorina, a londoni olimpia egyetlen magyar női tornásza. A 19 esztendős sportoló azt mondta, nagy előnynek tartja, hogy jól ismeri helyszínt, nem először utazik ugyanis az angol fővárosba.
Vágólapra másolva!

"Többször jártam már Londonban, és versenyeztem is az olimpiai csarnokban" - mondta. "Úgy gondolom, mindenképp az előnyömre válhat, hogy ismerős lesz számomra a környezet, a helyszín és nem utolsó sorban a szerek, melyeken majd versenyzünk. Mindezzel együtt nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz a londoni olimpia."

A Békéscsabai TC tornásza hozzátette: amióta a januári tesztversenyen megszerezte a kvótát, sokszor eszébe jutnak a nyári játékok, felkészülését is a lehető legjobb ötkarikás szereplésnek rendeli alá.

"Március 10-én lesz az idei első versenyünk, majd májusban női Európa-bajnokságot rendeznek, időközben pedig Világkupákon is indulok" - fogalmazott Böczögő. "Ezek a viadalok elsősorban a sikeres olimpiai felkészülést szolgálják, de természetesen mindegyiken szeretnék szép eredményeket elérni."

A 2008-as pekingi játékokon legerősebb szerén, ugrásban 12., egyéni összetettben pedig 52. békéscsabai tornász - elmondása szerint - a Londonban megrendezett januári tesztversenyen nagyon izgult a gyakorlatai előtt, mivel négy évet dolgozott azért, hogy ismét olimpiai indulási jogot szerezzen.

"Amikor leugrottam a gerendáról, már sejtettük, hogy megvan a kvóta, de igazán akkor nyugodtunk meg, amikor biztossá vált, hogy ott lehetek Londonban" - emlékezett vissza a kvalifikációs versenyen történtekre.

Böczögő elsődleges célja az egyéni összetett döntőjébe, a legjobb 24 közé kerülés, de ugrásban sokat szeretne még javítani gyakorlatain, hogy ezen a szeren is ott legyen a fináléban.