Vetkőzéssel segítenének az olimpia kvóta megszerzésében a cseh női gyeplabdázók

Vágólapra másolva!
A szövetség anyagi problémáin segítve önálló akcióba kezdett a cseh nőigyeplabda-válogatott, a játékosok félmeztelen fotókból készített naptárt megjelentetve szeretnének hozzájárulni a férfiválogatott áprilisi, Japánban rendezendő olimpiai kvalifikációs szereplésének költségeihez.
Vágólapra másolva!

Az ötlet a női válogatottól eredt, ahogy Karolína Paterson csapatkapitány fogalmazott, "a fotók barátiak és kellőképpen diszkrétek."

A naptárat nyolc euróért árulják, és remélik, a befolyt összegből támogathatják a férficsapat sikeres kvalifikációját. A csehek eddigi legnagyobb sikerüket az 1980-as olimpián érték el, Moszkvában a nőigyeplabda-válogatott ezüstérmet nyert, a döntőben Zimbabwétől kapott ki.

Forrás: Erasport.cz

Nézze meg a cseh válogatott fotóit!

A londoni olimpia gyeplabdatornájára eddig mindössze kilenc-kilenc válogatott kvalifikálta magát: a férfiaknál Argentína, Ausztrália, Belgium, Németország, Nagy-Britannia, Hollandia, Új-Zéland, Pakisztán és Dél-Afrika, míg a hölgyeknél Argentína, Ausztrália, Kína, Németország, Nagy-Britannia, Dél-Korea, Hollandia, Új-Zéland és az Egyesült Államok szerzett eddig indulási jogot.

További 18-18 válogatottra kvalifikációs torna vár, az elsőt február 15-26-a között Új-Delhiben (mindkét nem számára), a másodikat március 10-18-a (Dublin, férfiak), illetve 17-25-a (Beerschot, nők) között, a harmadikat pedig április 25-e és május 6-a között a japán Kakamigaharában rendezik (férfiaknak és nőknek egyaránt).

A három-három csoportgyőztes jut majd ki Londonba, így áll össze a férfiak és a nők egyaránt tizenkét fős mezőnye.