Afrika segítséget nyújthat nőivízilabda-csapatunknak

Vágólapra másolva!
Hivatalossá vált, hogy Afrika most sem küld csapatot az olimpiai vízilabdatornára, azaz a februári, olaszországi női olimpiai selejtezőből mind a négy elődöntős válogatott kvalifikálja magát Pekingbe.
Vágólapra másolva!

A nemzetközi szövetség, a FINA bejelentése szerint ezúttal a férfiaknál sem lesz afrikai reprezentáns - olvasható a Magyar Olimpiai Bizottság honlapján. Négy éve a Dél-afrikai Köztársaság vállalta a szereplést, de ott folyamatosan problémákat okoz, hogy a törvények értelmében a csapatokban legalább egy színes bőrű sportolónak is helyet kell kapnia, ami vízilabdában sehogysem akar összejönni - áll a MOB-hírben.

Afrika távolmaradása magyar szempontból a női csapat számára jelent bővülő lehetőséget, hiszen az imperiai kvalifikációs tornán, amelyet február 17. és 24. között rendeznek meg, elegendő, ha a két valódi rivális, Kanada vagy Spanyolország válogatottja közül az egyiket megelőzi a csoportjában (Csehország, Kazahsztán és Kuba legjobbjai semmi gondot nem okozhatnak), s Godova Gábor együttese gyakorlatilag pekingi utazónak tekintheti magát.

A férfiaknál is négy jut tovább a nagyváradi selejtezőből, de ez Kemény Dénes legénységét nem érinti, hiszen a tavalyi világbajnoki ezüstéremmel a gárda már olimpiai rajtjogot szerzett.