Bush személyesen gratulált Phelpsnek

Vágólapra másolva!
George Bush amerikai elnök személyesen gratulált Michael Phelps úszónak, aki nyolc aranyérmet szerzett a pekingi nyári olimpián.
Vágólapra másolva!

Bush vasárnap hívta fel crawfordi birtokáról, Texas államból az úszófenomént, hogy kifejezze elismerését. "Ha nyolc aranyérmet tudott szerezni, akkor mindenre képes" - mondta az elnök Phelpsnek, aki a férfi 4x100-as vegyesváltóban szerzett nyolcadik aranyérmével túlszárnyalta honfitársa, az 1972-es müncheni olimpián hét aranyat kapott Mark Spitz rekordját.

"Laura és én büszkék vagyunk Önre. A családunk, de mindenekelőtt Amerika büszke Önre" - mondta az elnök, akinek szavait Gordon Johndroe, a Fehér Ház szóvivője tolmácsolta a sajtónak. A vasárnapi vezető amerikai napilapok címlapjukon közölték a hírt "a nyolcadik csodáról", Phelps nyolcadik aranyérméről és páratlan sportteljesítményéről.

Tökéletes befejezés, példa nélküli teljesítmény - írta a The New York Times. A nyolc aranyérmet begyűjtő és hét világrekordot felállító Phelps történelmet írt az úszásban - állapította meg a Time magazin.

A The Washington Times Phelps káprázatos utolsó 50 méteres hajráival kapcsolatban a három ezüstérmet szerzett Cseh László magyar úszót idézte, aki azt mondta: "Bármikor, amikor az ember azt hiszi, hogy közel van hozzá, új sebességbe kapcsol."