Phelps a sok tésztára esküszik

Vágólapra másolva!
"Sok tészta és pizza" - árulta el az immár kilencszeres olimpiai bajnok amerikai úszócsillag, Michael Phelps a délelőtti versenyekre való felkészülésének titkát.
Vágólapra másolva!

Az amerikai tv-csatornák igényeinek megfelelően délelőttre programozták a pekingi olimpia úszódöntőit. Ez az újdonság több úszót is megzavart, Phelpset viszont nem: Pekingben eddig aranyérmet nyert 400 vegyesen, 200 gyorson és a 4x100-as gyorsváltó tagjaként.

"Annyit alszom és eszem, amennyit csak lehet, és sok tésztát, pizzát, szénhidrátot eszem. Reggel fél 5-5 körül ébredek, majd még visszaalszom egy fél órára, mielőtt felkelek. Időbe telik nekem, amíg reggel feltápászkodom, de most az olimpiáról van szó" - nyilatkozta Phelps kedden harmadik aranya után.

Az előfutamokkal és a döntőkkel együtt Phelps vasárnapig minden nap úszni fog. "Mindent megteszek, hogy felfrissüljek. Ez alapvető lesz a következő napokban" - mondta a bajnok, aki naponta kétszer masszíroztatja magát.

Phelps hangsúlyozta, minden újabb győzelem után arra törekszik, hogy mindent kiürítsen a fejéből: "Nem könnyű, de minden versenyen sok dolgom van, száz százalékig koncentrálnom kell."