Ungvári Miklós győzelemmel kezdett

Vágólapra másolva!
Ungvári Miklós jukóval legyőzte a kínai Vu Ritubiligét, így bejutott legjobb 32 közé a pekingi olimpia cselgáncs küzdelmeinek 66 kg-os súlycsoportjában. Ungvári a következő körben a háromszoros Európa-bajnok grúz Zaza Kedelasvilivel találkozik.
Vágólapra másolva!

A kecskemétiek kétszeres világbajnoki bronzérmes klasszisa kissé balszerencsés sorsolást kapott, ugyanis a súlycsoport 33 fős mezőnyéből csak neki és riválisának kellett tatamira lépnie a 32 közé jutásért.

Az egyes számú szőnyeg nyitótalálkozóján a 27 éves kiválóság - akit repülésfóbia miatt otthon maradt edzője, Nagysolymosi Sándor helyett ezúttal a honvédos Toncs Péter látott el tanácsokkal - a hazai közönség előtt szereplő Vu Ritubiligével nézett farkasszemet. Az összecsapás páros intéssel kezdődött, majd a magyar dzsúdós elsősorban specialitását, a földharcot erőltette. A jukót - és mint később kiderült, a győzelmet - mégis egy feldöntés hozta meg 1:13 perccel a vége előtt.

"Túlvagyok rajta. A következő ellenfelemmel kapcsolatban mindjárt megbeszélem az edzővel a teendőket"- nyilatkozta Ungvári, aki második mérkőzésén, a 32 között a kategória egyik ászával, az elmúlt három Európa-bajnokságon diadalmaskodó grúz Zaza Kedelasvilivel találkozik.