Thorpe: Phelps nem dönti meg Spitz rekordját

Vágólapra másolva!
Az ötszörös olimpiai bajnok úszó Ian Thorpe szerint az amerikai Michael Phelps nem fogja megdönteni Pekingben Mark Spitz müncheni hét elsőséges rekordját.
Vágólapra másolva!

Az ausztrál "Torpedó" úgy vélekedett, hogy Phelpsnek megvannak a képességei arra, hogy nyolc aranyat nyerjen, de mégsem fog sikerülni neki. "Az úszásban egyre magasabb a színvonal, ezért egy sportolónak ma már nagyon nehéz mindig tudása legjavát nyújtania, hogy megnyerjen minden számot. Nyolc szám egy viadalon túlságosan sok" - mondta Thorpe.

A két évvel ezelőtt, mindössze 24 évesen visszavonult bajnok ugyancsak nyilatkozott a hipertechnológiával készült úszódresszekről.

"Az úszás fiatal sport, ezért állandóan fejlődik a technológia terén is. Ezek az úszódresszek segítenek, de továbbra is az edzés az alapvető: sokat és jól kell edzeni, másképpen nem lehet olimpiát nyerni, még az új dresszekben sem" - állapította meg Thorpe.

Az ausztrál csillag emellett bejelentette, beperli a L'Equipe című francia lapot és azt az újságírót, aki doppingolással vádolta meg.

Damien Ressiot 2007 márciusában írt arról, hogy a 2006 decemberében visszavonult sztárt tiltott szereket használt.

Az úszó és ügyvédje hétfőn juttatták el a per megindításához szükséges papírokat a sydneyi bírósághoz, az első tárgyalási nap várhatóan szeptember 22-én lesz.

Az Ausztrál Doppingellenes Ügynökség már 2007 augusztusában jelezte: nincs bizonyíték arra, hogy a 11-szeres világbajnok Thorpe valaha is doppingolt volna.