Belerondít az időjárás az olimpiai programba

Vágólapra másolva!
Négy sportág versenyeit kell csütörtökről későbbre halasztani a Pekingben tomboló rossz idő miatt. Vihar miatt nem lesz evezés, kajak szlalom és tenisz, vitorlázni viszont szélcsend miatt nem fognak.
Vágólapra másolva!

Villámlás és az erős, viharos szél miatt maradnak el az evezősversenyek, az új kiírás szerint a 2005-ben világbajnok, tavaly pedig Eb-győztes Varga Tamás, Hirling Zsolt könnyűsúlyú kétpárevezős egység - amely a legjobb esetben is csak 13. lehet - magyar idő szerint pénteken 9.10 órakor versenyez.

A tervezett program alapján a kajak-kenu szlalom döntői közül ezúttal férfi kenu kettest és női kajak egyest rendeznék meg, de ezt a szervezők áttették péntekre.

Igazi csemege várt a teniszrajongókra: Roger Federer James Blakkel találkozott volna a negyeddöntőben, utána pedig Venus Williamsnek és Rafael Nadalnak is jelenése lett volna jó idő esetén.

Szélcsend miatt elmaradnak a vitorlásfutamok, így aztán Gádorfalvi Áron és Detre Diána szörfös, valamint a Laser hajóosztályban érdekelt Berecz Zsombor is kényszerpihen jelenleg. Négy futam után Gádorfalvi a 17., Detre a 21., míg Berecz - aki három futamon van túl - a 35.