Berki nézőként sem utazik Pekingbe

Vágólapra másolva!
Berki Krisztián sérülés miatt nem tud elutazni csütörtökön a pekingi olimpiára, melyen a tornász nézőként vehetett volna részt.
Vágólapra másolva!

A háromszoros Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes sportoló a magyar szövetség tájékoztatása szerint múlt héten edzés közben sérült meg, és mára véglegesen eldőlt, részleges izomszakadása van, melyet csak fekvéssel és teljesen kímélő életmóddal tud kiheverni. Így orvosi utasításra nem szállhat fel a pekingi járatra, hanem helyette itthon kell feküdnie, s jegelnie a sérült részt. Jövő hét elején kell visszamennie kontrollra.

Mint ismeretes a lóspecialista világbajnoki ezüstérmével nem kvalifikálta magát az olimpiára, mivel csak a szergyőztesek jutottak ki, illetve összetett eredmény alapján lehetett kvótát szerezni, a szabadkártyát pedig egy jemeni tornász kapta. Így a Magyar Olimpiai Bizottságnak és Schmitt Pálnak, a MOB elnökének meghívására mehetett volna ki a bajnok az ötkarikás játékokra.

"Nagyon szomorú vagyok, hogy nekem még ez sem jött össze. Nagyon szerettem volna kiutazni, hogyha már nem is versenyezhetek, de legalább élőben lássam a többieket. Úgy látszik, ezzel a pekingi olimpiával kapcsolatban nekem nincs szerencsém. Ráadásul fájdalmaim is vannak, így a következő napokban csak feküdni fogok" - mondta Berki.