Nem kapták meg felkészülési pénzüket a magyar olimpikonok

Vágólapra másolva!
A magyar ökölvívók, atléták és kajak-kenu versenyzők egyelőre nem kapták meg az olimpiai felkészülési támogatást - tájékoztatott a Magyar Olimpiai Bizottság.
Vágólapra másolva!

Mindez azután derült ki, hogy a 81 kg-os kategóriában induló Szellő Imre elpanaszolta a pekingi magyar csapatirodán, hogy az olimpiai felkészülési támogatást egyik ökölvívó sem kapta meg.

Ezt követően Molnár Zoltán csapatvezető érdeklődött ez ügyben a támogatást az olimpikonoknak folyósító Wesselényi Sportközalapítványnál (WESKA). Budapestről azt a választ kapta, hogy a naponta ismétlődő, sürgető kérések ellenére a Sport Szakállamtitkárság továbbra is késik a WESKA-nak járó 18 millió forint átutalásával. Így az alapítvány rendkívüli sajnálatára az ökölvívók, az atléták és a kajak-kenu versenyzők egyelőre valóban nem kapták meg az olimpiai felkészülési támogatást.

Daróczi Dávid kormányszóvivő kifejtette: a Magyar Államkincstár augusztus 7-én átutalta az úgynevezett, kvalifikáció megszerzéséért járó jutalmat, amely egy egyszeri összeg, és összesen 18,6 millió forintot tett ki.